Απόψεις


Του Στράτου Βαλτινού


Η πολιτική δοκιμάζει φιλίες ανθρώπων, οι κρίσεις και οι πόλεμοι δοκιμάζουν φιλίες και ιστορικές σχέσεις κρατών. Πολλά ανατρέπονται, μετά διορθώνονται, άλλοτε  όχι.   Η  μεταπολιτευτική δεξιά ήταν πάντα αντισοβιετική,  όχι όμως αντιρωσική, τουλάχιστον ένα τμήμα της. Η σημερινή κυβέρνηση είναι παρέκκλιση και από την συντηρητική-δεξιά πολιτική και από την εξωτερική πολιτική που διαμορφώθηκε μετά την μεταπολίτευση. Άνω κάτω γίναμε με την σύγκριση Μεσολογγίου-Μαριούπολης από τον Μητσοτάκη και την απάντηση της Ζαχάροβα από τη Μόσχα ότι συγκρίνει ήρωες με ναζί.
Η Ρωσία θεωρεί ότι η Ελλάδα , λόγω των πράγματι ισχυρών ιστορικών δεσμών, έπρεπε να τηρήσει μια πιο διακριτική στάση στην εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και γιατί τηρεί επί χρόνια θετική στάση στο Κυπριακό, αλλά ίσες αποστάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το πλήθος αμερικανικών βάσεων που σημαδεύουν τη Ρωσία ενοχλεί. Αλλά η  ολική ανατροπή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ενοχλήσει  και την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και δεν αφορά μόνο την στάση του στον πόλεμο. Όταν όμως χάνεται το μέτρο, ο μεν Μητσοτάκης συγκρίνει τους Αζόφ με τους υπερασπιστές του Μεσολογγίου, η δε Ζαχάροβα μπερδεύει την ιστορία με την πολιτική.

πλήρες κείμενο

Του Στράτου Βαλτινού


Όπως αναμένονταν και το είχαμε προβλέψει στο Omegapress.gr , ο Ερντογάν εμφανίστηκε αρνητικός στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Όχι φυσικά γιατί έχει πρόβλημα, αλλά γιατί θα εκβιάσει μέχρις εσχάτων για να πάρει ανταλλάγματα.

πλήρες κείμενοΤου Στράτου Βαλτινού


Όχι μόνο δεν άδειασε το  Άδωνη  Γεωργιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στη lamda development του Λάτση, αντίθετα σιώπησε ενοχικά.

πλήρες κείμενο


Του Στράτου Βαλτινού


Δεν τους αρκεί ότι τα κανάλια τους βρίσκονται στον πάτο της αξιοπιστίας . Έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι δεν έχουν πάτο.. Το όργιο παρακμιακής τηλεόρασης που ...ποτίζει  με τόνους Κεταμίνης το τηλεοπτικό κοινό, συμπληρώθηκε με σφαίρες των Καλάσνικοφ κατά ενός βαρυποινίτη. Και στις δύο περιπτώσεις ασήμαντες, ανόητες και άχρηστες λεπτομέρειες γεμίζουν τον τηλεοπτικό χρόνο στα , τρόπος του λέγειν δελτία ειδήσεων.

πλήρες κείμενο

Εντός/Εκτός

Υδρόγειος

 • Η προπαγάνδα τελειώνει, η Ρωσία δεν ηττήθηκε. Και τώρα;

  Τώρα όλη η Δύση μιλά για διαπραγματεύσεις, αφού πρώτα εξάντλησε  όλες τις προπαγανδιστικές επινοήσεις της για ήττα της Ρωσίας , για ανατροπή του Πούτιν κλπ.  Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, αφού είδαν ότι οι κοινωνίες τους στρέφονται εναντίον τους λόγω...

 • Ταϊβάν όπως Ουκρανία

  Του ξέφυγε ή όχι, το ζήτημα είναι πως ο Μπάϊντεν δήλωσε στο Τόκυο ότι  οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στρατιωτικά την Ταϊβάν, αν εισβάλλει η Κίνα,προκαλώντας οργή στο Πεκίνο, το οποίο ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο  «να μην υποτιμά την...

 • Το αντιΜακρόν Μέτωπο αλλάζει τη Γαλλία και ίσως την ΕΕ.

  Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλεί το προοδευτικό μέτωπο στη Γαλλία με επικεφαλής τον Μελανσόν, καθώς ενδεχόμενη επικράτησή του στις εκλογές του Ιουνίου θα επηρεάσει όχι μόνο τη Γαλλία, αλλά τις εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη.

 • Τα πειραγμένα μυαλά του Βατικανού

  Πολλά και πολύ πειραγμένα μυαλά ζουν και βασιλεύουν στο Βατικανό. Διαβάζουμε  ότι  πρόκειται να διεξαχθεί  διεθνής συνάντηση εξορκιστών από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με την  εφημερίδα La Repubblica, την οργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό...