Απόψεις


Του Στράτου Βαλτινού


 Ένας θρησκευόμενος ηθοποιός αντιδρά  και εντείνει μια υπαρκτή δημόσια αντιπαράθεση.   Μάλλον δεν έχει μελετήσει το δόγμα που πιστεύει. Αρνείται να αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι ως αγέλη και να διαχωρίζονται σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους . Αρνείται την εξαίρεση.  Ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» επειδή η παραγωγή αποφάσισε να την παρακολουθούν μόνο εμβολιασμένοι, ακολουθώντας τον γενικό κανόνα που ισχύει διεθνώς και που φυσικά κρίνεται , είτε θετικά , είτε αρνητικά.

πλήρες κείμενο

Έλενα Όλγα Χρηστίδη*


Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού συγκεκριμένα έχει γίνει σαφής από την αρχή της ανάληψης εξουσίας. Το επικοινωνιακό προφίλ μιας ηγετοκεντρικής κυβέρνησης, με την ταυτόχρονη προστασία αλλά και ενίσχυση του προσωπικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει πολλές χρήσεις:

πλήρες κείμενο


Του Στράτου Βαλτινού

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ένταση. Όχι στο Πολυτενχείο που έχει την επέτειο της εξέγερσης, αλλά στην πολιτική, στην κοινωνία. Δεν υπάρχει κλίμα βίας , αν και οι προβοκάτορες δεν έχουν ποτέ ρεπό.

πλήρες κείμενοΤου Στράτου Βαλτινού

Μνημείο ασάφειας και  δισταγμού,  που πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά,  αποτελεί ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προβεί η πρεσβεία του Βερολίνου και το προξενείο του Ντύσσελντορφ, για την διακρίβωση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση. Είναι διαφορετικό πράγμα οι προσεκτικές διατυπώσεις , κάτι που επιβάλλεται,  ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και άλλο πράγμα να υπάρχει ένα γενικευμένο φοβικό σύνδρομο έναντι της Γερμανίας, μη τυχόν και ενοχληθεί.

πλήρες κείμενο

Εντός/Εκτός

Υδρόγειος

 • ΗΠΑ-Ρωσία: παιχνίδια με τον πυρηνικό όλεθρο.

  Δεν είναι λίγοι στην Ουάσιγκτον που επαναφέρουν το δόγμα του πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας , πιθανότατα και κατά της Κίνας με την πάροδο του χρόνου,ενώ εντείνονται και οι προκλήσεις .

 • Εικόνα Κολοσσαίου..

  Ανατριχίλα προκαλεί η υποστήριξη κορυφαίων παραγόντων της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας στον ποδοσφαιριστή Μπενζεμά που καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ   για υπόθεση εκβιασμού  του συμπαίκτη του  Βαλμπουενά , παίζει τώρα...

 • Η κομμουνίστρια Δήμαρχος του Γκράτς

  Η 60χρονη Έλκε Καρ εξελέγη (από το δημοτικό συμβούλιο) δήμαρχος της πόλης του Γκράτς της δεύτερης πόλης της Αυστρίας.  Είναι η πρώτη κομμουνίστρια δήμαρχος αυστριακής πόλης.  Η επιτυχία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας στην κατά τα άλλα ...

 • Μικρές ελπίδες για τέλος τoυ πολιτικού αδιέξοδου στην Βουλγαρία

  Η  Βουλγαρία αναζητά τρόπο να ξεφύγει από την κακή μοίρα της διαφθοράς αλλά δεν τα καταφέρνει , δεν είναι άλλωστε μια εύκολη υπόθεση. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (τρίτη φορά από τον Απρίλιο) ήταν και πάλι διαφορετικό, το νεοσύστατο κόμμα...