Εντός/Εκτός

Διεθνές φιάσκο, διασυρμός, ότι και να πει κάποιος είναι λίγο και επιεικές.

πλήρες κείμενο


Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου ανακοίνωσε την Τετάρτη  3 Ιουνίου ότι αποφάσισε να σταματήσει να τραγουδά .

πλήρες κείμενο


Οι Τούρκοι στην Αγία Σοφία. Η Ιερά Σύνοδος αφορίζει την γιόγκα. Δεν είναι αυτό που νομίζετε είναι κάτι χειρότερο

πλήρες κείμενο

 
Ο Σωτήρης Τσιόδρας με απόφαση Μητσοτάκη ανέλαβε τον ρόλο του εκπροσώπου  στο υπουργείο Υγείας, κατά την διάρκεια της πανδημίας,  θέτοντας εκτός μάχης τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

πλήρες κείμενοΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν  δίνει , προς το παρόν ούτε στα κόμματα, τις ρηματικές διακοινώσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση του Έβρου.  Πρόκειται δηλαδή για αυστηρά  διαβήματα που ξέρουν οι Τούρκοι , αλλά  όχι  το ελληνικό κοινοβούλιο. Προφανώς το περιεχόμενο των ρηματικών διακοινώσεων δεν πρέπει να το μάθει ούτε ο ελληνικός λαός.

πλήρες κείμενο Από τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά στον Νίκο Κούκη . Ένας δρόμος  στρωμένος  με ευνοιοκρατία ,  με πελατοκρατία, με Νέα Δημοκρατία.

πλήρες κείμενοΔεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος, κυρίως πανεπιστημιακός για να καταλάβει ότι κάτι σαθρό κυριαρχεί  στην διακυβέρνηση της χώρας και  κλονίζει τους πολίτες  της . 

πλήρες κείμενο

Ο Νίκος Φίλης σηκώνει μεγάλο βάρος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης.

πλήρες κείμενο

Τα όσα συνέβησαν στην Κυψέλη, δείχνουν ότι επικρατεί μία συμπεριφορά ανεξήγητη –παράλογη, από την πλευρά της κυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι εκατοντάδες νεαροί και νεαρές στεκόντουσαν την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου  Ξαφνικά έσβησαν τα φώτα στην πλατεία (ο δημοτικός φωτισμός δηλαδή) και εμφανίστηκαν ΜΑΤ από το πουθενά τα οποία …απώθησαν τον κόσμο (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλες εκφράσεις). Η εκδοχή της Αστυνομίας είναι πως νεαροί …αντιεξουσιαστές, την είχαν στημένη στην Αστυνομία, πέταξαν μπουκάλια μολότοφ κλπ και έτσι τα ΜΑΤ επενέβησαν.

πλήρες κείμενοΕπίθεση χάκερ έχει δεχθεί η ιστοσελίδα  της Αυγής και έχει τεθεί εκτός λειτουργίας την Κυριακή 10 Μαίου . Ο διευθυντής της εφημερίδας Άγγελος Τσέκερης έγραψε στο fb: «Δεν είναι η πρώτη τις τελευταίες μέρες. Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που είναι αρκετά σοβαρή.  Από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι κάποιους τους ενοχλούμε και, αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάνουμε καλά τη δουλειά μας.»

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.