Με τακτικισμούς και νέες απειλές για κυρώσεις , αντί για ουσιαστικό ειρηνευτικό σχέδιο, επιχειρούν και πάλι οι "πρόθυμοι" δυτικοί να πιέσουν την Ρωσία, ενώ είναι γνωστό ότι η  Μόσχα, που φυσικά πρέπει να πιεστεί, αλλά όχι υπό το κράτος απειλών, καθώς έχει αποδείξει ότι  αδιαφορεί.
Ταυτόχρονα και υπό το φόβο μιας διάχυσης της κρίσης και την εξάπλωση ενός ανεξέλεγκτου πολέμου, Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τραμπ. Είναι προφανές ότι μια νέα εστία θα τρόμαζε τη Δύση ακόμη περισσότερο, αλλά και όλο τον κόσμο , καθώς και οι δύο χώρες διαθέτουν πυρηνικά.


Σαν να μην κατάλαβαν τίποτα από όσα διαδραματίστηκαν στη Μόσχα κατά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίγκ, οι Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ και Τουσκ, απαίτησαν κατάπαυση του πυρός 30 ημερών μεταξύ Ουκρανίας -Ρωσίας , απειλώντας τη Μόσχα, ότι αν δεν συμμορφωθεί θα επιβάλλουν νέες , πολύ αυστηρές κυρώσεις. Είναι οι ίδιοι ηγέτες που όχι μόνο δεν ήθελαν κατάπαυση που πυρός πάνω από δύο χρόνια, αντίθετα ωθούσαν τον Ζελένσκι να μπει πιο βαθιά στον πόλεμο, προπαγανδίζοντας μάλιστα μια νίκη που δεν ήρθε ποτέ φυσικά.

Μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησε και ο δεδομένος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος , τι άλλο, επανάλαβε σαν μίμος  ότι “ η Ελλάδα στηρίζει την ευρωαμερικανική πρόταση για «άμεση και άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών Οι Ρώσοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο που απαντούν εδώ και τρία χρόνια. Ότι οι κυρώσεις και οι απειλές για κυρώσεις δεν τους φοβίζουν και αυτό έχει αποδειχθεί και στην πράξη.  Τι μένει; η ανάγκη για ουσιαστική διπλωματία τερματισμού του πολέμου και συμφωνία ειρήνευσης που θα σεβαστούν όλοι. Οι τακτικισμοί έχουν ηττηθεί οριστικά, το ξέρουν οι δυτικοί και απλά υποκρίνονται.


 Απειλητική ήταν και η δήλωση του Γερμανού καγκελαρίου  Μερτς, ο οποίος  είπε ότι «θα σκληρύνουν πολύ οι κυρώσεις» εις βάρος της Ρωσίας, αν αρνηθεί την εκεχειρία.
Αν το Κρεμλίνο αρνηθεί, «τότε θα σκληρύνουν πολύ οι κυρώσεις και θα συνεχιστεί η μαζική βοήθεια προς την Ουκρανία. Στο πολιτικό σκέλος, φυσικά, αλλά και στο οικονομικό και πολιτικό», τόνισε ο Μερτς. Ο οποίος πήρε το προειδοποιητικό μήνυμα από τη γερμανική βουλή, καθώς εξελέγη με τη δεύτερη ψηφοφορία. Πολλοί αποδίδουν τη μη εκλογή του από τον πρώτο γύρο, στη θέση του υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που είναι αντίθετες με τα γερμανικά συμφέροντα.

Πάντως, η απάντηση της Ρωσίας ήταν η αναμεμόμενη άμεση και ήρθε μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα «είναι ήδη συνηθισμένη στις κυρώσεις».
«Ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό τους. Εχουμε μάθει πλέον καλά να το κάνουμε αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούν να μας τρομάξουν με αυτές τις κυρώσεις», κατέληξε.
Το σίριαλ συνεχίζεται….

Απόψεις

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο
Γιώργος ΤσιάραςΠαγκόσμια ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το πέρασμα από την ισραηλινή Βουλή του νέου ρατσιστικού νόμου που καθιστά υποχρεωτική τη θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού για όσους Παλαιστίνιους καταδικάζονται... πλήρες κείμενο
Ηλιάνα Φωκιανάκη* Διάβασα το άρθρο του κ. Καλύβα στην «Καθημερινή» που αφορά τις φωτογραφίες της Καισαριανής, χωρίς έκπληξη.Ο κ. Καλύβας πιστεύει ότι η συνεισφορά τη ανακάλυψης των εικόνων είναι απλά «συγκινησιακή φόρτιση... πλήρες κείμενο
Γκίντεον Λεβί*:«Από τους σχολιαστές των ισραηλινών τηλεοπτικών πάνελ, που τους τρέχουν τα σάλια με κάθε βομβαρδισμό κατά του Ιράν, μέχρι τους λαϊκούς πανηγυρισμούς για την “ολοκληρωτική νίκη” επί των εχθρών του έθνους,... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία