Καταιγιστικός όπως πάντα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ορθώνει το ανάστημα και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει την γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και παράλληλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πολτοποιώντας την προπαγάνδα του Νετανιάχου, που λίγο πολύ επιτίθεται σε όποιον ασκεί κριτική στα εγκλήματά του εξαπολύοντας κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Ο Σάντερς μιλάει για τον βρόμικο πόλεμο του Ισραήλ, για τις δολοφονίες αμάχων, παιδιών και γυναικών, για την σκόπιμη καταστροφή υποδομών, νοσοκομείων, συστημάτων ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Και ξεκάθαρα τονίζει ότι “δεν είναι αντισημιτικό να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις πράξεις σας.»


Η δήλωση Σάντερς:


«Όχι, κ. Νετανιάχου. Δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Χαμάς να επισημάνουμε ότι σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες η εξτρεμιστική κυβέρνησή σας έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000 – το εβδομήντα τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.
Δεν είναι αντισημιτικό να επισημάνουμε ότι οι βομβαρδισμοί σας έχουν καταστρέψει πλήρως περισσότερες από 221.000 κατοικίες στη Γάζα, αφήνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άστεγους – σχεδόν το μισό πληθυσμό.
Δεν είναι αντισημιτικό να επισημάνετε ότι η κυβέρνησή σας έχει εξαφανίσει τις αστικές υποδομές της Γάζας – ηλεκτρισμό, νερό και αποχέτευση.
Δεν είναι αντισημιτικό να συνειδητοποιήσετε ότι η κυβέρνησή σας έχει εκμηδενίσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας, θέτοντας εκτός λειτουργίας 26 νοσοκομεία και σκοτώνοντας περισσότερους από 400 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
Δεν είναι αντισημιτικό να καταδικάζουμε την καταστροφή από την κυβέρνησή σας και των 12 πανεπιστημίων της Γάζας και 56 σχολείων της, ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν υποστεί ζημιές, αφήνοντας 625.000 μαθητές χωρίς εκπαίδευση.
Δεν είναι αντισημιτικό να συμφωνούμε με σχεδόν όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις λέγοντας ότι η κυβέρνησή σας, κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας, έχει αδικαιολόγητα εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια που έρχεται στη Γάζα, δημιουργώντας τις συνθήκες στις οποίες εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν υποσιτισμό και λιμό.
κ. Νετανιάχου. Ο αντισημιτισμός είναι μια άθλια και αηδιαστική μορφή φανατισμού που έχει προκαλέσει ανείπωτη ζημιά σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά, σας παρακαλώ, μην προσβάλλετε τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού προσπαθώντας να μας αποσπάσετε την προσοχή από τις ανήθικες και παράνομες πολεμικές πολιτικές της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής κυβέρνησής σας. Μην χρησιμοποιείτε τον αντισημιτισμό για να αποσπάσετε την προσοχή από το ποινικό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζετε στα ισραηλινά δικαστήρια. Δεν είναι αντισημιτικό να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις πράξεις σας.»

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο