Πολύ θόρυβο , σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένο έχουν ξεσηκώσει καλλιτέχνες και ακτιβιστές κατά του Ισραήλ για την στάση του στο Παλαιστινιακό και στο πλαίσιο αυτό καλούν, τους τραγουδιστές, μεταξύ άλλων και την ελληνίδα Κατερίνα Ντούσκα να σαμποτάρουν τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.
Είναι προκλητικό , να καλείται μια νεαρή τραγουδίστρια να κάνει κάτι που ο μισός τουλάχιστον πλανήτης δεν έχει καταφέρει να κάνει εδώ και πάνω από μισό αιώνα. Να απομονώσει το Ισραήλ, να το «πολιορκήσει» και να το οδηγήσει σε αναδίπλωση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

 

Είναι επίσης θεατρινισμός, να καλείται επίσης η νεαρή τραγουδίστρια να λύσει ένα πρόβλημα που δεν έλυσαν διεθνείς οργανισμοί  και πλήθος καλλιτεχνών, ακτιβιστών, δημοσιογράφων, πολιτικών κλπ.
Το πρώτιστο , σε αυτό που κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν απαντά είναι γιατί το Ισραήλ παίρνει μέρος σε όλες τις  αθλητικές , πολιτισμικές , καλλιτεχνικές, εκδηλώσεις του δυτικού κόσμου. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, το στίβο και πλήθος ακόμη εκδηλώσεων. Παίρνει μέρος γιατί κανείς στη Μέση Ανατολή δεν ήθελε το Ισραήλ , αλλά και γιατί το Ισραήλ δεν ήθελε αυτούς , οπότε η Ευρώπη και οι ΗΠΑ το αγκάλιασαν.  Από εκεί ξεκινά το πρόβλημα και όχι από την Ντούσκα.
Αν λοιπόν θέλουν να ξεκινήσουν έναν πραγματικό αγώνα πιέσεων προς το Ισραήλ, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποκλειστεί από τη Γιουροβίζιον , κάτι που δεν ακούμε χρόνια τώρα από τους σχολιαστές.  Όσο αυτό δε γίνεται είναι υποκριτικό να καταγγέλλονται απλοί τραγουδιστές.
Οπότε είναι άδικο να εγκαλείται  και η νεαρή  ελληνίδα τραγουδίστρια για την στάση της. Αν όλες οι χώρες και οι τραγουδιστές συμφωνούσαν σε κοινή αρνητική στάση και δεν πάνε στο Ισραήλ, φυσικά είναι μια δυναμική στήριξη της Παλαιστίνης  και θα είναι και μια δίκαιη απόφαση γιατί πράγματι τα δεινά των Παλαιστινίων είναι τρομερά.
Όσο αυτό δεν συμβαίνει , ας είμαστε πιο προσγειωμένοι

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.