Με τίτλο  «Τι θα γίνει με τον Μπέρνι Σάντερς;» δημοσιεύεται στους Τάιμς της Νέας Υόρκης άρθρο  που με πολύ αγωνία αναρωτιέται πως θα σταματήσουν τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή ώστε να μην πάρει το χρίσμα του κόμματος και διεκδικήσει την προεδρία. Όπως λοιπόν μας πληροφορεί το άρθρο οι προσπάθειες των Δημοκρατικών «να κερδίσουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020 μπορεί να περιπλεχθούν από τον Μπέρνι Σάντερς. Για το ενδεχόμενο αυτό ανησυχούν πολλοί Δημοκρατικοί, σε ένα πολιτικό σενάριο που θα θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2016».


 Αυτόματα λοιπόν διατυπώνεται το ερώτημα με ποιόν τρόπο, «διερωτώνται κάποιοι Δημοκρατικοί μπορούν να ανακόψουν έναν υποψήφιο έξω από την κομματική δομή, ο οποίος έχει ανοσία στον εκφοβισμό και διαθέτει την υποστήριξη της βάσης, χωρίς απλώς να ενισχύσουν το μήνυμά του «το κατεστημένο με κυνηγάει», κάτι που και ο ίδιος ο Τραμπ εφάρμοσε με επιτυχία;»
Ο αρθρογράφος όμως εντελώς ανέντιμα και αντιδεοντολογικά δεν μας λέει για ποιο λόγο οι Δημοκρατικοί, που δεν τους κατονομάζει ανησυχούν. Δεν μας λέει γιατί ο Σάντερς απειλεί , αν απειλεί κάποιον ή είναι απειλή για τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ όπως είναι ο Τραμπ. Φοβούνται τον Σάντερς μήπως επειδή είναι πραγματικά Δημοκρατικός και σοσιαλιστής κατά δήλωσή του και όχι αχυράνθρωπος του συστήματος όπως η Χίλαρι Κλίντον για παράδειγμα;
Στη συνέχεια το άρθρο παραδέχεται ότι ο Σάντερς έχει λαική βάση και μάλιστα ισχυρή καθώς επισημαίνει ότι ήδη  έχει συγκεντρώσει σημαντικό ποσό για την προεκλογική του εκστρατεία. Εντελώς αναίσχυντα ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι  «πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθούν να νιώθουν οργή για την εκλογική μάχη του 2016, όταν ο Σάντερς ήταν αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον, όπως εξάλλου και την αντίστασή του να «εξελιχθεί» σε Δημοκρατικό. Ωστόσο, οι επικριτές του κινητοποιούνται από τον φόβο ότι, αν ένας ορκισμένος σοσιαλιστής λάβει το χρίσμα, στην πραγματικότητα αυτό θα εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία στον πρόεδρο Τραμπ».
Φυσικά ο αρθρογράφος δεν λέει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι αυτό που προτίμησε να παραβιάσει το καταστατικό του και να στηρίξει την Κλίντον δίνοντας έτσι ώθηση στον Τραμπ και ότι αντίπαλος του Τράμπ στην διεκδίκηση της προεδρίας δεν ήταν ο Σάντερς , αλλά η Χίλαρι. Προτίμησαν την Κλίντον που ήξεραν ότι θα χάσει τις εκλογές, παρά να εκλεγεί ο Σάντερς.
Κατά συνέπεια , κύρια αποστολή του αμερικανικού κατεστημένου που εκφράζεται άριστα από την εν λόγω εφημερίδα είναι να εμποδίσει την υποψηφιότητα του Σάντερς  γιατί είναι σοσιαλιστής και όχι να χάσει ο Τραμπ. Θέλουν έναν δικό τους άνθρωπο για να μην κλονιστεί η πολιτική υπέρ του πλούτου και υπέρ των ανισοτήτων στις ΗΠΑ. Γιατί ο Σάντερς υπόσχεται δημόσια πανεπιστήμια, δημόσια υγεία και παιδεία.
Και να μην ξεχάσουμε ότι η εν λόγω εφημερίδα δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την θετική στάση που έχει τηρήσει σε όλα τα πραξικοπήματα των ΗΠΑ παγκοσμίως. Στον Σάντερς θα χαριστεί….
 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.