Ξεσηκώθηκαν στο Ισραήλ  εξαιτίας μιας δήλωσης του φασίστα προέδρου της Βραζιλίας  Ζαΐχ Μπολσονάρο  ότι το Ολοκαύτωμα  των Εβραίων από τους Ναζί κατά το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να συγχωρεθεί. Το Ισραήλ δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγκαλιάζει φασίστες , αρκεί να εξυπηρετούνται κάποια πολιτικά σχέδια, διολισθαίνοντας έτσι σε επικίνδυνα μονοπάτια.


Μιλώντας σε μια ομάδα Βραζιλιάνων ευαγγελιστών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε: «Μπορούμε να συγχωρούμε, αλλά δεν μπορούμε να ξεχνούμε. Αυτή είναι η διατύπωση μου. Εκείνοι που ξεχνούν το παρελθόν τους είναι καταδικασμένοι να μην έχουν μέλλον», είπε.
Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Τελ Αβίβ. «Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ» ήταν η αντίδραση με ανάρτηση στο twitter από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του Μπολσονάρου.

Ο Μπολσονάρου όμως, είναι ο ίδιος άνθρωπος που έγινε δεκτός με όλες τις τιμές στο Ισραήλ, όπου και ανακοίνωσε ότι η  Βραζιλία αποφάσισε να ανοίξει ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ για να προωθήσει το εμπόριο, τις επενδύσεις, την τεχνολογία και την καινοτομία ως μέρος της πρεσβείας της στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ενώ ο Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι ξεκίνησε μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης  στο Ισραήλ ο Μπολσονάρου, μετέβη  μαζί με τον Νετανιάχου στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ, μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, καθώς αυτός ο ιερός χώρος προσευχής για τους Εβραίους βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στο ανατολικό τμήμα της πόλης και θεωρήθηκε  ως έμμεση αναγνώριση της προσάρτησης στο Ισραήλ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Τώρα ο Μπολσονάρου ενοχλεί το Τελ Αβίβ. Ας πρόσεχαν. Όταν το φίδι εκκολάπτεται στον κόρφο σου κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.