Δεν πρέπει να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο , μια κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη,  να υπεραμύνεται του κλίματος διαφθοράς που κυριαρχεί στη χώρα. Κανονικά θα έπρεπε να προκληθεί σάλος από τον τίτλο των Sunday Times που με αφορμή την συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, έκαναν λόγο  για τον αντίκτυπο   που “αγγίζει τον πυρήνα, ενός από τα πιο διεφθαρμένα κράτη της Ευρώπης». Και όμως ούτε μήνυση κατά της εφημερίδας, ούτε καν μια δήλωση οργής.  Εικόνα ντροπής δηλαδή. Αλλά δεν είναι τυχαία.

Η τελευταία έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο « η Διεθνής Διαφάνεια» τοποθετεί την Ελλάδα στην 59η θέση με τη βαθμολογία της να είναι κάτω από τη βάση. Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ιορδανία, την Ναμίμπια και την Σλοβακία, ενώ σε σχέση με πέρσι μας  προσπέρασε το Βανουάτου. Και ενώ η Δικαιοσύνη όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι τυφλή, σάλος έχει προκληθεί με την BLUE SKIES, τον Γκρίνμπεργκ και άλλα “φρούτα” που πληρώνονται από αδιαφανή ταμεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχει στηθεί ένα πάρτι μέσω τριγωνικών σχέσεων με διαφημιστική εταιρεία, την γνωστή Ομάδα Αλήθειας με την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όχι μόνο να μην αποδέχονται τις κατηγορίες, αλλά να υπερασπίζονται αυτή την κατάσταση.
Δικαίως η αντιπολίτευση ερωτά, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη βουλή, “ποιος πληρώνει και πως τον κ. Σταν Γκρίνμπεργκ, τον επικοινωνιολόγο του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που, σύμφωνα με τους δημοσιοποιημένους ισολογισμούς της, η ΝΔ που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, είχε μισθολογικό κόστος 4,3 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και 670 χιλιάδες ευρώ το 2020;” Και επίσης, “ποιος πληρώνει για να λειτουργεί το κόμμα της ΝΔ και ποιος πληρώνει τον επικοινωνιολόγο, τον κ. Σταν Γκρίνμπεργκ; Η BLUE SKIES; Άλλη ιδιωτική εταιρεία; Η ΝΔ;”


Δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Όλοι όμως θυμόμαστε ότι κατά την διάρκεια ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, η εν λόγω εισαγγελέας είχε αποχωρήσει επιδεικτικά, σε ένδειξη δυσφορίας δήθεν, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός ασκούσε κριτική στη Δικαιοσύνη.
Και όμως η ίδια εισαγγελέας που είναι τόσο ευαίσθητη με την κριτική της Αριστεράς, δείχνει αδιαφορία για τις καταγγελίες που αφορούν τη ΝΔ. Αλήθεια δεν αναρωτήθηκε ποτέ η Αδειλίνη πως είναι δυνατόν ένα κόμμα να χρωστά σε τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ και να μην κουνιέται φύλο; πως λειτουργεί, με τι ανταλλάγματα, πέρα από την ασυλία που έχει δώσει στις τράπεζες. Όλα αυτά είναι αθώα για τον Άρειο Πάγο.
Καθένας με την τιμή του και την αξιοπρέπειά του….

Απόψεις

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο
Γιώργος ΤσιάραςΠαγκόσμια ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το πέρασμα από την ισραηλινή Βουλή του νέου ρατσιστικού νόμου που καθιστά υποχρεωτική τη θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού για όσους Παλαιστίνιους καταδικάζονται... πλήρες κείμενο
Ηλιάνα Φωκιανάκη* Διάβασα το άρθρο του κ. Καλύβα στην «Καθημερινή» που αφορά τις φωτογραφίες της Καισαριανής, χωρίς έκπληξη.Ο κ. Καλύβας πιστεύει ότι η συνεισφορά τη ανακάλυψης των εικόνων είναι απλά «συγκινησιακή φόρτιση... πλήρες κείμενο
Γκίντεον Λεβί*:«Από τους σχολιαστές των ισραηλινών τηλεοπτικών πάνελ, που τους τρέχουν τα σάλια με κάθε βομβαρδισμό κατά του Ιράν, μέχρι τους λαϊκούς πανηγυρισμούς για την “ολοκληρωτική νίκη” επί των εχθρών του έθνους,... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία