Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σφοδρές αντιπαραθέσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έβρισκαν όμως και κοινό έδαφος όταν έπρεπε να τονιστεί ο σεβασμός στη Δημοκρατία. Με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ ούτε μια φράση που να τους ενώνει γι αυτό και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ τον αποκαλούσε πάντα Εφιάλτη με παραπομπή στην Αποστασία που έφερε την ανωμαλία και μετά τη Χούντα. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν τυφλό μιμητισμό βαδίζει ακριβώς στις  πολιτικές πατημασιές του πατέρα του.  Καμία ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Ξεπούλημα στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου, ξέπλυμα μεγάλων σκανδάλων, αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, διαπλοκή άνευ προηγουμένου και υποβιβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ελλήνων σε επίπεδο πληβείων γιατί υπηρετεί συμφέροντα. Και όμως ο νέος Εφιάλτης  νοιώθει ότι κανείς δεν τον απειλεί και ότι είναι θεόσταλτος. Μόλις όμως ο Αλέξης Τσίπρας τον έθεσε προ των ευθυνών του στη βουλή στις 22 Νοεμβρίου, για τα όργια υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων , ένοιωσε να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Λογοδοσία; Αν είναι δυνατό. Και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. Τόσο κυνισμό ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να εκφράσει.


Οι δημοσκοπήσεις πλέον καταγράφουν την ραγδαία πτώση του. Όσο περνούν οι εβδομάδες τόσο πιο αποκαλυπτική είναι η γύμνια του. Έτσι αποφάσισε να προκαλέσει. Να αλλάξει συζήτηση , να προκαλέσει ένταση και πόλωση όλα εις  βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ένας απλός πολίτης έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια θα έπρεπε να διωχθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και το πλήρωσε. Η ΝΔ που υπέγραψε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα δύο πρώτα δεν πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία. Επειδή το λέει ο Μητσοτάκης.


Η συζήτηση στη βουλή δεν αποκάλυψε κάποια αλήθεια. Αλλά αποκάλυψε την τακτική που θα ακολουθήσει ο Μητσοτάκης στο εξής σε μια προσπάθεια να μείνει στην εξουσία. Αυτή ήταν η αρχή. Αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι μια ακόμη  τραυματική εμπερία για τον ελληνικό λαό. Με ψεύδη με την πρόκληση έντασης και ανώμαλων καταστάσεων ανεβαίνουν στην εξουσία, με τον ίδιο τρόπο προσπαθούν να παραμείνουν.
Σε ανάρτησή του μετά την συζήτηση στη βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να πει στην τριτολογία του "εσείς μας βάλατε στα μνημόνια"! Αντίστοιχα, πιστεύει ότι η ακρίβεια δεν πλήττει τους πολίτες και ότι η πανδημία δεν του ξέφυγε. Μας κυβερνά ένας αρνητής της πραγματικότητας, της αλήθειας, της Ιστορίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στο Twitter.


Σημειώνεται ότι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε κατά την τριτολογία του στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να μην έχει τη δυνατότητα να απαντήσει από το βήμα της Βουλής.
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή, ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική», δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα  και πρόσθεσε ότι «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας για 4 χρόνια».

Ο ίδιος μάλιστα, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών έφτασε στο σημείο να μιλήσει για ένα «τρίτο αχρείαστο μνημόνιο». Το «αχρείαστο» μνημόνιο ήταν αυτό που διαπραγματεύονταν ο Σαμαράς φυσικά, αλλά δυστυχώς το υπέγραψε στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το τι υπέγραψε  η ΝΔ τίποτα. Προφανέστατα προβοκατόρικη συμπεριφορά.
Η αιτία ήταν μια σκληρή αναφορά του Τσίπρα ότι  ως αυριανός πρωθυπουργός έχει ευθύνη να υπερασπιστεί και να ελέγξει το δημόσιο χρήμα, την εκποίηση της ΔΕΗ και τη σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση εξοπλιστικών προγραμμάτων,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε τη ψυχραιμία του και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια» σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Όλα αυτά την ημέρα που οι νεκροί της πανδημίας έκαναν ρεκόρ με 105 θύματα και συνολικά 17.425 θανάτους. Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη….

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο