Έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη  προπαγανδιστική επίθεση , όχι για να υπερασπιστούν αρχές, αξίες και ιδανικά, αλλά εγκληματικές πολιτικές  που φέρουν την υπογραφή τους, με πρώτη αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόλις ο Αλέξης Τσίπρας οργάνωσε την ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ, έσπευσαν να ανακοινώσουν την δική τους πολιτική σε ένα ΕΣΥ που έχουν διαλύσει, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί δεν ήθελαν να ανταποκριθεί. Και το κάνουν  σε μια στιγμή που οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, που προσωπικό δεν υπάρχει γιατί δεν προσέλαβαν, που υποδομές δεν δημιουργήθηκαν. Όλα στο βωμό της επικοινωνίας . Το σύστημα ξεχαρβαλώνεται , αλλά η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό απτόητη  βυθίζεται στις εμμονές της.

Προπαγάνδα  με θύμα το κράτος δικαίου  στην υπόθεση Κουφοντίνα. Επιμένουν να προσβάλλουν την λογική επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον το ίδιο τους το κόμμα βουβό και θορυβημένο παρακολουθεί την εκδικητική πολιτική  του Μητσοτάκη να γίνεται κεντρική πολιτική μιας ΝΔ που δεν έχει πλέον πολιτικά  επιχειρήματα  να παρουσιάσει. Ήδη το πρόβλημα έχει ξεπεράσει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα διεθνές ζήτημα.  Στο ίδιο μοτίβο κινείται κάθε πολιτική απόφαση. Η υπουργός Παιδείας , ξέχασε, κυριολεκτικά να ασχοληθεί με τα σχολικά γεύματα των μαθητών και 180.000 παιδιά έμειναν χωρίς το πολύτιμο βοήθημα.  Και σε αυτό το κρεσέντο αντιδημοκρατικότητας, αυταρχισμού,  αμηχανίας και μισαλλοδοξίας, αναμένεται η εμφάνιση του Χρυσοχοίδη για να ανακοινώσει νέα αστυνομικά μέτρα, λες και του έχει γίνει εφιάλτης το σύνταγμα και θέλει να το αντικαταστήσει με διατάγματα.


Την ίδια στιγμή που οι ΜΕΘ είναι πλήρεις, η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε σκέψη να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές. Φθάσαμε στο σημείο, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας να συζητά η Ελλάδα το ίδιο πράγμα. Προσλήψεις, ΜΕΘ, υποδομές, ενίσχυση του ΕΣΥ. Αδιαφορούν , κάνουν μόνο ότι ζητά ο ιδιωτικός τομέας , οι νεκροί αυξάνονται και είναι θέμα ημερών οι γιατροί να διαλέγουν ποιοι θα πεθάνουν εκτός ΜΕΘ και ποιοι θα βρουν κρεβάτι σε εντατική. Κάτι που οι ίδιοι δεν θέλουν να αναλάβουν.  Και τρέμουν πλέον  γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να υποδεχθούν ασθενείς άλλων παθήσεων, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια.
Όλα όμως ήταν αναμενόμενα. Αυτή η καραντίνα διαρκεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Χρόνος επαρκής να ετοιμαστούν. Όχι. Όπως αρνήθηκαν να  ετοιμαστούν το καλοκαίρι ενόψει του χειμώνα.


Δεν είναι πλέον ούτε αντιπολιτευτικό μένος όπως το παρουσιάζουν , ούτε καν κριτική όταν λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα και εντελώς συμπτωματικά την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ  ανακοινώνει την πρότασή του για το νέο ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να προαναγγείλει υποσχέσεις για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων και αντιμετωπίζει την πανδημία μόνο με όρους επικοινωνίας και προπαγάνδας. Αλλά πλέον τα πράγματα ξεφεύγουν.  Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό  όπου:
•    Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.
•    Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.
•    Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.


Είναι δυνατόν αυτή η συζήτηση να γίνεται τρείς μήνες από την καραντίνα που άρχισε από το Νοέμβριο. Τόσους μήνες γιατί απουσίαζαν , κατέκριναν  λοιδορούσαν όποιον ασκούσε κριτικής; Απάντηση δεν θα πάρει ποτέ, γιατί έτσι ήθελαν και λογαριασμό δεν δίνουν.  
Η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται.  Οικονομικά, υγειονομικά, ηθικά, πολιτικά. Το κράτος δικαίου και  το κοινωνικό κράτος δοκιμάζονται. Λειτουργεί άψογα όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις .
Και για να μην ξεχάσουμε. Ο υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου ο Παππάς παραμένει άφαντος, αλλά ο Χρυσοχοίδης δεν έχει δώσει εδώ και μήνες καμία εξήγηση. Νόμος και τάξη μόνο για τους υπερασπιστές της δημοκρατίας, την οποία, έτσι όπως δρουν και εκφράζονται μάλλον θα την προτιμούσαν στο γύψο.

Απόψεις

Του Στράτου ΒαλτινούΟ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ποτέ, ότι θα συνομιλήσει με την Τουρκία μόνο αν συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και εγκαταλείψει την αναθεωρητική της πολιτική. Το κάνει όμως με τη Βόρεια Μακεδονία. πλήρες κείμενο
Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο