Το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής δεν έφεραν και το τέλος και τους σκανδάλου Novartis   και της υπόθεσης Αντι-Novartis (σκευωρία).
Η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο ήταν ας επιτραπεί να πούμε το εύκολο κομμάτι της ιστορίας. Το δύσκολο είναι  οι φυσικοί αυτουργοί της σκευωρίας, με τον Δ. Παπαγγελόπουλο να είναι σύμφωνα με τους κατηγόρους του ο ηθικός αυτουργός.
Γι αυτό και η δυσκολία της πλειοψηφίας (των κατηγόρων δηλαδή) να ονομάσουν (βρουν;) φυσικούς αυτουργούς, προκάλεσε ένα κύκλο αντιπαράθεσης, αποκαλύψεων και αλληλοκατηγοριών.


Για την  ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ φαίνεται εύκολο να ονομάσουν τον ηθικό αυτουργό της σκευωρίας , δηλαδή τον Παπαγγελόπουλο. Με κάποιες δηλώσεις του, χωρίς πολλές μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών ή με μασημένες μαρτυρίες περί «Ρασπούτιν», ο Δ. Παπαγγελόπουλος θα κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός.
Τα προβλήματα όμως είναι οι φυσικοί αυτουργοί που δεν μπορεί να είναι άλλοι παρα δικαστικοί λειτουργοί.
Έτσι λοιπόν και επειδή δεν υπήρχαν απευθείας μαρτυρίες ή στοιχεία για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ή  άλλους εισαγγελείς, σκέφθηκαν μια πολύπλοκη και πολυδαίδαλη οδό.
Πρώτον, διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Πήγαν λοιπόν εν μέσω πανδημίας και έβγαλαν απόφαση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Πολλοί άρχισαν να λένε ότι θα φέρουν και άλλες υποθέσεις για να πουν ότι διάφορα σκάνδαλα και σκανδαλάκια ήταν όλα μια σκευωρία. Όμως το θέμα ήταν να βρεθεί μαρτυρία – αναφορά για Τουλουπάκη και άλλους εισαγγελείς. Λόγω διεύρυνσης εμφανίστηκε στην προανακριτική για δεύτερη φορά ο κ. Σάμπυ Μιωνή.

Δεύτερον, εμφανίστηκαν οι «κασέτες» (στικάκια  πλέον), δηλαδή οι υποκλαπείσες συνομιλίες του Ν. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, γνωστό από την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και τη σχέση του με τον συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου. O κ  Μιωνή απευθύνθηκε στην τότε κυβέρνηση (μέσω Νετανιάχου) για να αντιμετωπίσει -όπως ο ίδιος λέει- την εχθρική συμπεριφορά εναντίον του από δικαστικούς λειτουργούς με αντισημιτικά κίνητρα. Η συνομιλία με τον Ν. Παππά (λέγεται ότι θα βγουν και άλλες) έχει αναφορά στον Παπαγγελόπουλο και στην κα Τουλουπάκη. Επιπλέον ο κ. Μιωνή κάνει αναφορά  σε έγγραφα του –δηλώσεις προς την Προανακριτική στην κα Τουλουπάκη και στον εισαγγελέα Καλούδη. Άρα η προανακριτική  έχει χαρτί  και συνομιλία όπου υπάρχει  το όνομα Τουλουπάκη. Και αν ακόμα δεν υπάρχει κάτι αληθινά επιβαρυντικό, υπάρχει και άλλο «στοιχείο» για εισαγγελείς , δηλαδή για φυσικούς αυτουργούς.

Τρίτον, ήξεραν όλοι εδώ και καιρό ότι υπάρχουν στοιχεία από απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ για εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε κυκλώματα παραδικαστικά, σε λίστες της Novartis  ή ακόμα και σε κυκλώματα παιδεραστίας. Και το χειρότερο, σ αυτά τα κυκλώματα μπορεί να είναι εμπλεκόμενοι βουλευτές που μετέχουν στον Προανακριτική. Το θέμα τρέχει καιρό αλλά η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε ανάκριση. Από το 2016 και 2017 που η ΕΥΠ παρέδωσε τις καταγεγραμμένες συνομιλίες στην Εισαγγελία, δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά ανακριτική πράξη η έρευνα για τους ανώτατους δικαστές που συνομιλούν στις καταγραφές της ΕΥΠ. Για ολ αυτά προχώρησε  στις αποκαλύψεις, το Documneto και αλλα ορισμένα αλλα έντυπα.

Τέταρτον: Επιχείρηση αποδόμησης του Documento. Αφού λοιπόν το Documento  έχει στοιχεία από τις αποκαλύψεις της  ΕΥΠ, ξεκινά η επίθεση στο Documento. Η ευκαιρία ή αφορμή, η συγκυρία (;;;) δόθηκε από την εν εξελίξη δικαστική διαμάχη του αρχικού ιδιοκτήτη της εν λέγω εφημερίδας , δηλαδή του Χρήστου Καλογρίτσα με τους λιβανέζους χρηματοδότες – συνεργάτες του, τον Ομιλο Χούρι. Οι οποίοι υποτίθεται ότι με την διαμεσολάβηση του Ν. Παππά δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα,  έδωσαν λεφτά στον Καλογρίτσα αρχικώς για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό  για τις τηλεοπτικές άδειες και μετά για να φτιάξει το Documento. Και αν ακόμα δεν υπήρχε πάντως η εν εξελίξη δίκη , θα έβγαινα όλα όσα ξέρουμε από το παρελθόν περι Καλογρίτσα, τηλεοπτικές άδειες για να φτάσουμε στο Documento. Δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. 

Συμπέρασμα: Σηκώθηκε πολύ καπνός, έμπλεξαν οι πάντες με τους πάντες , επανεμφανίστηκαν παλαιές υποθέσεις και κατηγορίες, δημιουργήθηκε πολιτικός σάλος, και φυσικά ένας εκ νέου διχασμός στην πολιτική σκηνή για να …μπορέσει η προανακριτική να γράψει ότι υπάρχουν και φυσικοί αυτουργοί! Αυτό είναι το κυρίως πιάτο, αυτή ήταν η δυσκολία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που έφτιαξαν παράδρομο για να μπορέσουν να εμφανίσουν ότι υπάρχει σκευωρία. Μια «σκευωρία» που είναι η επιχείρηση Αντι- Novartis.
Nα μην ξεχνάμε ότι  όλος αυτός ο κύκλος γίνεται για να σκεπαστεί το σκάνδαλο Novartis. Το οποίο παρα τις προσπάθειες συνεχίζει να ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω από τους πολιτικούς που είναι υπόλογοι για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Ο δε αμερικανικός συμβιβασμός με την φαρμακευτική , έδειξε ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή και ευθύνες. Ότι και να λένε στην Ελλάδα τις τιμές τις καθόριζε (και  διαρκώς τις καθορίζει) η πολιτική ηγεσία και χωρίς την μεσολάβηση της δεν μπορεί να γίνουν σημεία και τέρατα. Ακόμα και η εμπλοκή των γιατρών  παραπέμπει σε πρόσωπα που έχουν σχέση με θεσμούς και το ελληνικό κράτος.
Τόσος κόπος, τόσος οχετός, τόσος βόρβορος για να καλυφθούν πάθη και ακαθαρσίες του παρελθόντος, που οδήγησαν τη χώρα στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο