Μια απίστευτη αποκάλυψη –καταγγελία κάνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Περιφερειάρχες διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ για προπαγάνδα, όπως και η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενες κατά τρόπο αισχρό την συγκυρία , την στιγμή που ζητούν θυσίες από τους εργαζόμενους  και απειλούν με μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠ, που περιέχει και σχετικό πίνακα προωθούν προγράμματα επικοινωνίας εκατομμυρίων ευρώ , την στιγμή που το σύστημα υγείας δεινοπαθεί και έχει ανάγκη από υλικά πρώτης ανάγκης για να προστατευθούν γιατροί, νοσηλευτές και φυσικά οι ασθενείς..
Τα ποσά  που παρατίθενται στην συνέχεια, αφορούν μόνο κάποιες Περιφέρειες. Αν προστεθούν και τα ποσά που αφορούν την επικοινωνιακή πολιτική και των «Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης Ε.Π. των Περιφερειών», εάν προστεθούν και τα ποσά των άλλων φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τότε φτάνουμε σε εκατοντάδες εκατομμύρια, τονίζεται στην ανακοίνωση  και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα, τα οποία φυσικά οι Περιφέρειες καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν:


• Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική μόνο των Περιφερειών της χώρας ποσά διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για την προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ (9.000.000€);
• Είναι δυνατόν να δαπανώνται για την επικοινωνιακή πολιτική περισσότερα απ’ ότι θα δοθεί για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση των επιπλέον κλινών ΜΕΘ (14.000.000€);
Και μετά από αυτά… ζητάνε από τους εργαζόμενους να δώσουν κι από το υστέρημά τους!!!!, προσπαθώντας να πατήσουν στην γνήσια αλληλεγγύη του λαού, που όμως δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασίες συγκάλυψης ευθυνών, με απαλλαγή ευθυνών κράτους, Περιφερειαρχών, Δημάρχων και εργοδοσίας, με χαμήλωμα των απαιτήσεων για να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού, μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Υγειονομικού Συστήματος σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω ποσά:
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2.471.885,27  ΑΔΑ:6Ζ3Ι46ΜΓΨ7-Θ59
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 630.000,00  ΑΔΑ:ΩΧΣΤ46ΜΓΨ7-Β8Λ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 2.500.000,00  ΑΔΑ:Ω9ΨΜ46ΜΓΨ7-ΜΨΧ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1.200,000,00  ΑΔΑ:Ψ1ΦΒ46ΜΓΨ7-ΑΔΞ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 1.845.231,20  ΑΔΑ:9Ε1Ι46ΜΓΨ7-Κ22
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 930.311,26  ΑΔΑ: ΩΨ2Κ46ΜΓΨ7-Ε1Δ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 4.066.000,00   ΑΔΑ: ΩΑ5Ι46ΜΓΨ7-ΘΝΦ
 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.