ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η πανδημία του κορωναϊού ήρθε να προσθέσει νέα δυσβάστακτα βάρη στον ήδη χειμαζόμενο Τύπο δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον τομέα της Ενημέρωσης. Σε μια στιγμή που η αξιοπιστία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την πληροφόρηση των πολιτών στη μάχη κατά της υγειονομικής απειλής ο Τύπος κινδυνεύει με δραματική συρρίκνωση, Τα αναγκαία μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών είχαν σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων ενώ την ίδια στιγμή η απουσία διαφήμισης του στερεί και το τελευταίο οξυγόνο για την διατήρησή του εν ζωή.


Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη στήριξη του Τύπου τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα αν και είχαν εξαγγελθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει την κατάσταση στην Ενημέρωση που απειλείται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους.
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί τον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να αποκρούσει τυχόν σχέδια εργοδοτών να μεταβάλλουν επί το χείρον τις εργασιακές σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια αποκλεισμού εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης από τη διαφημιστική καμπάνια που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωναϊό. Ο αποκλεισμός της εφημερίδας DOCUMENTO αποτελεί μεθόδευση που πλήττει τον πλουραλισμό και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών στην ενημέρωση. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καταδικάζει τέτοια είδους μικροπολιτικά παιχνίδια που είναι απολύτως αποκρουστικά ιδιαίτερα στο φως της μάχης που δίνει η χώρα κατά της υγειονομικής απειλής.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.