Η κυβέρνησης της ΝΔ μη βρίσκοντας εμπόδια και αντιστάσεις από κόμματα, πνευματικό κόσμο  και οργανωμένους κοινωνικούς φορείς, με  έναν συνδικαλισμό που είναι κοινωνικά νεκρός εδώ και χρόνια, σαρώνει ότι βρίσκει μπροστά της. Βάζει ιδιώτες στα νοσοκομεία, φυσικά στις κερδοφόρες λειτουργίες τους,   έδωσε σε ιδιώτες την επικουρική σύνταξη, προτίθεται να κάνει το ίδιο σε μεγάλα μουσεία της χώρας, εκεί που θα έχουν κέρδη φυσικά , ήδη έχει ψηφίσει το νόμο για τα κολέγια.


Ο ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη που αρέσκεται να δηλώνει ότι είναι η προοδευτική συνείδηση της κοινωνίας δεν αντιδρά.  Καταγγέλλει αλλά  δεν παρουσιάζει τις δικές του θέσεις που θα μπορούσαν να επιδράσουν και να περιορίσουν την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Κάποιοι στον περίγυρο του Αλέξη Τσίπρα ίσως να νομίζουν ότι το 32% των εκλογών είναι λευκή επιταγή. Άλλοι θεωρούν ότι το να συζητά ατέρμονα το κόμμα για να  τακτοποιηθούν στον πολιτικό και οργανωτικό ιστό του ΣΥΡΙΖΑ πρώην  μικροστελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πιο σημαντικό από το να διακηρύξουν τις θέσεις τους πάνω στα κρίσιμα αυτά ζητήματα και να δεσμευθούν για το τι θα πράξουν όταν επιστρέψουν στην κυβέρνηση της χώρας.
Ο πνευματικός κόσμος που κάποτε αποτελούσε μια σημαντική και υπολογίσιμη δύναμη που προστάτευε τους αδύναμους, τα κοινωνικά αγαθά και είχε την αίσθηση της αποστολής , σιωπά.
Σε πολιτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και δυνάμεις που θεωρούν ότι εκπροσωπούν αρχές και αξίες με ηθικό  και πολιτισμικό υπόβαθρο, οφείλουν σε πρώτη φάση να οργανώσουν και να κινητοποιήσουν επιστημονικούς φορείς, κοινωνικές δυνάμεις και το κομματικό δυναμικό για να αναχαιτιστεί η επίθεση της ΝΔ σε όλα τα μέτωπα.
Χωρίς να είναι τίποτα σαφές, η κυβέρνηση επέλεξε τρία νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων το «Ατττικόν» για να προωθήσει ΣΔΙΤ με ιδιώτες. Οι ανοησίες Κικίλια ότι άλλο πράγμα είναι το κρατικό νοσοκομείο άλλο το δημόσιο δεν εξηγεί την εμμονή των κυβερνώντων να προκαλούν πρώτα πλήθος προβλημάτων σε έναν τομέα που πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουν προετοιμάζοντας τους πολίτες και μετά να προωθούν τα σχέδιά τους.
Το έκαναν με τη ΔΕΗ, με την παιδεία, με τα δημόσια έργα το κάνουν και τώρα.
Το ίδιο σχέδιο προωθείται ήδη και στα μουσεία της χώρας και επέλεξε ήδη δέκα  με μεγάλη επισκεψιμότητα, στα οποία θα προωθήσει την αλλαγή του νομικού καθεστώτος , ώστε να δρομολογήσει στην συνέχεια την «εισβολή» των ιδιωτών .
 Όπως όμως κατήγγειλε στο tvxs η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Σταματία Μαρκέτου, η κυβέρνηση έχει ως στόχο  με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος  σε ΝΠΔΔ να αποκόψει τα μουσεία  από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να ανοίξει  την πόρτα για την είσοδο ιδιωτών σε αυτά υπό το πρόσχημα της «αυτοχρηματοδότησής» τους.
Η κυβερνητική εξαγγελία για τη μετατροπή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αφορά τα μουσεία Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Επιγραφικό, Νομισματικό, Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» – Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης, Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Ηρακλείου, Ασιατικής Τέχνης.
 Όπως εξήγησε η Μαρκέτου « τα μουσεία αποτελούν κι αυτά ένα μέρος του ενιαίου συνόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Από τη στιγμή λοιπόν που το Σύνταγμα λέει στο άρθρο 24 ότι όλη η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι καθήκον του κράτους, κατά συνέπεια και τα μουσεία, εμείς θεωρούμε πως μια τέτοια κίνηση είναι αντισυνταγματική» συνεχίζει η κυρία Μαρκέτου. Και εξήγησε ότι ακόμη και το Μουσείο Ακρόπολης που είχε πολύ καλά έσοδα χρειάζεται πάντα την κρατική μέριμνα.
Το ίδιο ισχύει και για όλα τα μουσεία . Κάτι που φυσικά δεν συγκινεί την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να συγκινήσει όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που πρέπει να αρχίσουν να αντιδρούν.

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο