Μετά τις  σφοδρές αντιδράσεις, ο  υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας  αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να  δηλώσει ότι  θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.
Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις». 
Η διάταξη όμως δεν αφορούσε τις μειονότητες όπως  αναληθώς ισχυρίζεται αλλά την ελληνική ορθοδοξία και κάθε  «θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα» . Δεν ξέραμε βέβαια ότι υπάρχουν και μη ανεκτές θρησκείες αλλά αυτό  απαιτεί ειδικούς επιστήμονες και όχι πολιτικούς.

 

Γράφαμε πριν απο την αναδίπλωση του κ. Τσιάρα

Δημοκρατία η Θεοκρατία;

Η Εκκλησία διεισδύει παντού. Στον Ποινικό Κώδικα στην Επιτροπή για το 1821 υπό την Αγγγελοπούλου, στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στη βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου προσπαθεί  την μετατροπή του πολιτικού συστήματος από δημοκρατικό σε θεοκρατικό.
Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να φανταστεί η παλαιόθεν ακροδεξιά Εκκλησία. Που πάντα έβρισκε τρόπο να στέκεται απέναντι σε κάθε προοδευτική αλλαγή στη χώρα, αλλά δεν εναντιώθηκε ποτέ ούτε στις διώξεις των αριστερών μετά τον εμφύλιο, ούτε στη χούντα, ούτε στις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.


Τελευταίο κρούσμα η επαναφορά από την κυβέρνηση των αδικημάτων  περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων στον υπό αναδιαμόρφωση Ποινικό Κώδικα. Που με το πρόσχημα αυτό, η Εκκλησία μπορούσε να απομονώσει και να διώξει οποιονδήποτε αμφισβητεί την ηθική της ή την τήρηση της νομιμότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για  «κατάπτυση διάταξη» . Τις νέες προτάσεις ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου. Σύμφωνα με το νόμο..
περί βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων προβλέπεται φυλάκιση έως και 2 χρόνια για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.
«Δεν ξέρω ποιες σειρήνες σας πίεσαν να επαναφέρετε την κατάπτυστη διάταξη που προσβάλλει το ποινική δίκαιο, (σιγά που δεν ξέρει) προσβάλλει τη χώρα μας που είναι μια δημοκρατική χώρα. Σοβαρά, πιστεύετε ότι ο Θεός έχει ανάγκη από εισαγγελική προστασία; Ποιο είναι το έννομο αγαθό που προστατεύει η επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας; Να πάει στην κόλαση αυτός που βλασφημεί, να πάει και φυλακή; Ποιοι είχαν τέτοια διάταξη; Μόνο τα μεσανατολικά ή ασιατικά φονταμενταλιστικά κράτη την είχαν αυτή τη διάταξη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο χριστιανούς ή μουσουλμάνους. Έχει και άθεους που πρέπει να έχουν ελευθερία γνώμης και ισότιμη προβολή από τα δημόσια ΜΜΕ, αλλά και θεσμοθετημένα δικαιώματα στο κοινοβούλιο.



Ακούει ο κ. Τσιάρας;

Όχι δα. Ο Τσιάρας ανήκει σε μια κυβέρνηση που σκύβει με δουλοπρέπεια για το χειροφίλημα των ιερέων . Η υπουργός παιδείας το ίδιο. Ο πρωθυπουργός εξαφάνισε την κατ΄αρχήν συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Αρχιεπισκόπου  για τη μισθοδοσία των ιερέων που ξεσηκώθηκαν λέει για τα δικαιώματά τους.
Η Εκκλησία είναι φασίζουσα. Ενδιαφέρεται πρώτα για τα προνόμιά της και μετά για όλα τα άλλα. Η Ελλάδα σταθερά και κλιμακωτά, μετατρέπεται σε θεοκρατικό σύστημα. Σας φαίνεται υπερβολικό; Μπορεί. Μέχρι τον επόμενο νόμο..

 

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο