του Σωτήρη Σιδέρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το 60% των Ελλήνων πολιτών που καταψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές , αλλά και το 39% όσων την ψήφισαν έπρεπε να είναι υποψιασμένοι. Ότι η επιστροφή της ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας θα σηματοδοτούσε το νέο, υπέρ πάντων αγώνα για την στήριξη του 1% , των ολιγαρχών, των κρατικοδίαιτων , των αεριτζήδων, των τραπεζών και διαφόρων πελατών. Όλοι αυτοί συγκροτούν το 1% που χρεοκόπησε τη χώρα και τώρα επιστρέφει για να την αποτελειώσει. Αυτό το 1% τρομοκρατήθηκε από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Μετά κατάλαβε ότι δεν απειλείται και ανασυγκροτήθηκε γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία. Κάπως έτσι ξαναγράφεται η ιστορία.

Ακριβώς σε αυτή την λογική εντάσσεται η αλλαγή άρθρων του νέου ποινικού κώδικα. Η υπόθεση πήρε μείζονες διαστάσεις, οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές όταν  αποκαλύφθηκε ότι η Ν.Δ., όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και πολλοί άλλοι ,  «με το νομοσχέδιο που κατέθεσε, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας. Με λίγα λόγια, καταργεί την  αυτεπάγγελτη δίωξη και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον... εαυτό του!».

Αυτό ήταν και το μυστικό της λυσσώδους επίθεσης στο νέο Ποινικό Κώδικα και όχι οι μικροκλέφτες και διαρρήκτες, ούτε φυσικά ο Κουφοντίνας. Σιγά που νοιάζονται. Η αλήθεια κρύβονταν στην απαίτηση των τραπεζιτών για απόλυτη ασυλία. Και όπως  φαίνεται δεν κουράστηκαν και πολύ για να  το πετύχουν, αν και υπάρχει ακόμη περιθώριο για ανατροπές.

 

Ο λόγος στον Πέτσα….

 


Στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε ο  κ. Πέτσας. Ο οποίος  απροκάλυπτα επιβεβαιώνει του λόγου του αληθές με ορισμένες προσθήκες που απλά εδραιώνουν την εντύπωση όσων οργίζονται. Ο κ. Πέτσας λοιπόν, λέει  υπάρχει ένας φαύλος κύκλος «με τις τράπεζες εγκλωβισμένες με περίπου 80 δισεκατομμύρια  ευρώ κόκκινα δάνεια, τους τραπεζικούς υπαλλήλους να φοβούνται να υπογράψουν ρυθμίσεις δανείων, τους δανειολήπτες αντιμέτωπους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και, τελικά, την αδυναμία ουσιαστικής ρύθμισης οφειλών, πλην της πώλησης των δανείων σε funds» μία κατάσταση που, όπως λέει, δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο τα funds..»

Τα κόκκινα δάνεια όμως δεν τα χορήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι καταθέτες. Τα χορήγησαν χωρίς διασφαλίσεις οι τράπεζες και ελάχιστα από αυτά αφορούν πρώτη κατοικία. Κατά κύριο λόγο είναι επιχειρηματικά δάνεια σε φίλους και πελάτες του κόμματος που δεν  τα πληρώνουν ποτέ. Και φυσικά κ. Πέτσα, τα δάνεια δεν τα χορηγούσαν οι υπάλληλοι αλλά οι διοικήσεις των τραπεζών.  Και σήμερα, κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να ρυθμίσει δάνειο χωρίς εντολή. Γι αυτό και  ασυλία θα έχουν οι διοικήσεις και τελευταία ο απλός υπάλληλος για τον οποίο δεν σας καίγεται καρφί. Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό θέλει να λύσει η ΝΔ . Μετά  τον εαυτό της , να αθωώσει και το τραπεζικό σύστημα για την χρεοκοπία και να ολοκληρώσει έτσι το σχέδιο παλινόρθωσης του πελατειακού συστήματος.

Η αντίδραση

Δεν είναι απλό δώρο στους τραπεζίτες όπως επίσης κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μια κίνηση παλινόρθωσης του σάπιου καθεστώτος που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την καθίζηση.  Αυτό είναι φανερό και με σειρά άλλων κινήσεων  στην οικονομία. Είναι η αναγέννηση αυτού του ιδίου συστήματος από τις στάχτες των εθνικών ερειπίων μέσω της αλληλεγγύης που επιδεικνύουν μεταξύ τους οι πρωταγωνιστές του σύγχρονου ελληνικού δράματος.

Η ΝΔ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα της απενοχοποιεί τον Καραμανλή για την χρεοκοπία και προσπαθεί να τον επαναφέρει στο προσκήνιο. Αθωώνει εκ των προτέρων την διακυβέρνηση Σαμαρά και  όλο το κόμμα,  όπως φυσικά και το ΚΙΝΑΛ,  το οποίο είναι επίσης χρεοκοπημένο και χρωστάνε στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια.  Στο  πλευρό τους, το 1% επιχειρηματιών, ολιγαρχών, χρεοκοπημένων ΜΜΕ  και φυσικά οι τράπεζες , που  υπάρχουν χάρη στην αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Αυτό λοιπόν το τρίγωνο (ΝΔ- 1% –τράπεζες), της εθνικής παρακμής όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αντίθετα επιστρέφει στο προσκήνιο πανίσχυρο .


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε , αλλά μια ανακοίνωση δεν αρκεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει , αν έχει καθαρό το μέτωπό της, να φέρει τουλάχιστον άμεσα, σε πρώτη φάση το θέμα της μεταρρύθμισης του Ποινικού Κώδικα στη βουλή σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Για να γίνει ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό, ποιος και γιατί χρεοκόπησε την Ελλάδα, τι συμβαίνει με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια, ποιος θα πληρώσει την λεηλασία των καταθέσεων . Πως και πότε οι τράπεζες θα επιστρέψουν τα δανεικά, πως και πότε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θα επιστρέψουν τα δικά τους δανεικά ή αν η αντιμεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα θα συμψηφιστεί με τα χρέη τους. Διαβάζουμε τελευταία, ότι οι τράπεζες παρακολουθούν τη ζωή όσων ρύθμισαν τα χρέη τους  με το νόμο Κατσέλη. Δεν διαβάσαμε  αν παρακολουθούν τους επιχειρηματίες που δεν επιστρέφουν τα δάνειά τους, αλλά οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελβετία και αλλού καλά κρατούν.

Δεν είναι δυνατό, ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να πληρώνει το παρασιτικό κεφάλαιο και ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί ως  παράλληλο σύστημα. Δεν είναι δυνατό, ένα μείζον ζήτημα, όπως ο Ποινικός Κώδικας να εξαιρεί πολίτες από την εφαρμογή των νόμων.

Από την στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση «δεν υπέκυψε ποτέ στις πιέσεις να κάνει δώρο στους τραπεζίτες και να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις διαφθοράς».

Σκληρά λόγια που πρέπει να γίνουν πράξη. Και πράξη σημαίνει κινηματικός πολιτικός αγώνας. Ο εχθρός, οι τράπεζες και η ΝΔ δεν μπορούν να έχουν ασυλία, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το 99% του ελληνικού λαού. Ιδού η ευκαιρία λοιπόν!

 

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο