Όταν αντιστρέφεις την λογική θεωρείς ότι οδηγείς τον άλλο  σε αδιέξοδο και παραιτείται από κάθε συζήτηση ή ένσταση.  Η κυβέρνηση, λέει η ειδησιογραφία, θα καταργήσει την έκπτωση του 10% στους συνεπείς καταναλωτές, «για να σταθεί στα πόδια της η ΔΕΗ». Μα η ΔΕΗ στέκεται στα πόδια της ακριβώς χάρη στους συνεπείς καταναλωτές . Δεν έχουμε ακούσει όμως τίποτα για άμεση λήψη μέτρων για τους ρευματοκλέφτες και τους εκ πεποιθήσεως κακοπληρωτές.  Μέτρα , όχι δηλώσεις.  Έχουμε ακούσει όμως πολλά για  πώληση της ΔΕΗ και αυτό λέει πολλά .

Όταν κλείνεις  το μάτι στους φοροφυγάδες , λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσίευση επίσημων στοιχείων σύμφωνα με τα οποία  οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν το 82% των φόρων , τότε κάτι άρρωστο υπάρχει σε αυτή τη χώρα.  Υπάρχει κάτι νοσηρό στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας γιατί με το που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το επιτελικό κράτος , η κοινωνία δέχθηκε μια πρωτοφανή προπαγανδιστική εκστρατεία που πρεσβεύει την ανοχή στην φοροδιαφυγή, την αντιπάθεια στους ελέγχους , το ταξικό μίσος κατά των εργαζομένων.

Τα εκατομμύρια των αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα, δήλωσαν μόνο 3.3 δις ευρώ από το σύνολο των 74 δις των εισοδημάτων που δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά ουδείς ενοχλήθηκε από το επιτελικό κράτος, ούτε έκανε κάποια παρέμβαση για να διορθώσει το πρόβλημα. Αντίθετα, μάλλον το υποδαυλίζει.
Είναι χαρακτηριστικό του νοσηρού κλίματος που διαμορφώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης δήλωσε ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι στη Σαμοθράκη από το ΣΕΠΕ και την ΑΑΔΕ λόγω του γνωστού προβλήματος. Ο Θεοχάρης θα μπορούσε να μελετήσει κάποια μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο νησί, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταργεί μια βασική και μέχρι τώρα αδιαπραγμάτευτη λειτουργία του κράτους, επειδή έτσι του αρέσει και όχι για κάποιο σοβαρό λόγο.  Ας προσέχει και η Αριστερά τι αυτιά χαιδεύει , πως λειτούργησε και πως λειτουργεί η οικονομία και η παραοικονομία στην Ελλάδα. Για να ξέρει τι είδους αντιπολίτευση πρέπει να κάνει και με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Όταν η αδικία και η πελατειακή προτίμηση γίνεται επίσημη πολιτική της Δεξιάς, η Αριστερά οφείλει να πάρει θέση και να ετοιμάσει αντίστοιχο πρόγραμμα.
Προφανώς τα χειρότερα έρχονται. Με μοναδικό γνώμονα την πελατεία  της εξουσίας, η ΝΔ ετοιμάζεται να αλλοιώσει ουσιαστικά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών που έγιναν με απλή αναλογική με το πρόσχημα της δήθεν αδυναμίας στην λήψη αποφάσεων. Είναι πολιτική απάτη με στόχο την διευκόλυνση της διαπλοκής και του παρασιτισμού στην ούτως ή άλλως με πολλά προβλήματα διαφθοράς Αυτοδιοίκηση. Όποιος δήμαρχος ή Περιφερειάρχης θέλει το καλό του κοινωνικού συνόλου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα συνεργασιών. Όσοι δεν θέλουν έλεγχο , όσοι θέλουν απευθείας συνεννόηση με εργολάβους αντί για τα συμβούλιά τους θέλουν να παρακάμψουν τη νομιμότητα.
Το συζητούμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών είναι ένα ομιχλώδες ζήτημα . Ποιοι θα ψηφίζουν πως θα καταμετράται η ψήφος τους και πολλά ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
Για τον εκλογικό νόμο ο στόχος είναι σαφής . Στη μέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ .Το οποίο μπορεί και να διαλυθεί εντελώς αν αποφασίσει να συμπορευθεί με τη ΝΔ.


  
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη

Κατά τα άλλα τα παραμύθια για το τι παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση τελειώνουν με τις διακοπές. Τώρα ανατέλλει η πραγματικότητα. Και γύρω από αυτήν την πραγματικότητα θα πορευθούμε. Η  ΕΕ και η Γερμανία εισέρχονται σε ύφεση και επίσημα. Η παγκόσμια οικονομία αδυνατεί να κινηθεί. Πως θα αναπτυχθεί η απολύτως εξαρτημένη ελληνική οικονομία για την οποία μιλά ο Μητσοτάκης;  Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να αναζητηθούν  απαντήσεις για τις τράπεζες, τις φορολογικές ελαφρύνσεις που υποσχέθηκαν  , τις μειώσεις των εισφορών , την ανάπτυξη, το δόγμα «νόμος  και τάξη», την εξωτερική πολιτική και κυρίως την Τουρκία.
Τα διλήμματα σύντομα επί της οθόνης

 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.