Την αποσταθεροποίηση της χώρας επιδιώκει η ΝΔ, προκειμένου να αποτρέψει τις θετικές εξελίξεις μετά την άξοδο απο τα Μνημόνια. Η εμφάνιση Γιούνκερ στη Βουλή και τα όσα θετικά είπε, προκάλεσαν το ξέσπασμα της ΝΔ, η οποία δεν αντέχει αλλο να κρύβει τα σχέδια δημιουργίας κλίματος αβεβαιότητας.   Μην φέρνετε τα λεφτά σας στη χώρα έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση, φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΕΒ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε απο το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της χώρας, Γ. Δραγασάκης.

Ετοιμαστείτε επίσης, το επόμενο διάστημα να ακούσετε διάφορες θεωρίες για την αβέβαιη παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ! Ναί, έως εκεί θα φτάσουν, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα αβεβαιότητας. Θα «επιστρέψουν» στο 2015, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν  τις εξελίξεις επειδή ακριβώς τις φοβούνται.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης «κάρφωσε» απο το βήμα της Βουλής τα όσα φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.
Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ΣΕΒ, αποθάρρυνε όσους διατηρούν εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας έως ότου να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

«Δεν μπορώ να κρύψω την έκπληξη μου» είπε εισαγωγικά και συνέχισε τονίζοντας πως θυμάται πέρυσι τον κ. Μητσοτάκη να συμφωνεί ότι είναι παράλογο, ανήθικο και άδικο να ζητούν κάποιοι ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα της χώρας και την ίδια στιγμή να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

«Νόμιζα ότι και ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Αν είναι ακριβές αυτό που μου μεταφέρθηκε από την ομιλία του στο ΣΕΒ, φέρεται να δηλώνει ότι εταιρικές καταθέσεις, οι οποίες ακόμη είναι στο εξωτερικό, πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει κατάλληλη πολιτική σταθερότητα» αποκάλυψε και διερωτήθηκε: «Δηλαδή, ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό;». Αναρωτήθηκε, επίσης, αν ο αρχηγός της ΝΔ λέει στους έλληνες επιχειρηματίες να αφήσουν κι άλλο τα λεφτά τους στο εξωτερικό. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες με αυτές τις πρακτικές» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε  ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε κάτι τέτοιο και υπενθύμισε πως θέση της ΝΔ αποτελεί η επιστροφή των καταθέσεων του εξωτερικού. «Εάν η δήλωση είναι ακριβής είναι λάθος και ανεύθυνο.
Αν είναι ανακριβής και ισχύουν αυτά που λέτε εσείς δεν έχω λόγο να μην τη χαιρετήσω» ανταπάντησε ο κ. Δραγασάκης.
Να θυμίσουμε  οτι και πριν τις εκλογές του 2015, εκπρόσωποι της ΝΔ εσπερναν τον τρόμο λέγοντας οτι με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του. Φτάνοντας στο σημείο να προτρέπουν να προστατεύσουν οι πολίτες  τις καταθέσεις τους.

Τώρα λόγω των θετικών για την χώρα εξελίξεων , βλέπουν οτι το σενάριο της έυκολξς εκλογικής νίκης της ΝΔ, αδυνατίζει.
Υπάρχει φαίνεται σε κάποιους όμως η ελπίδα της ...πτώσης της κυβέρνησης.  Και αν είναι δυνατόν με το λέγε-λέγε και με ατμόσφαιρα πανικού, μπορεί και να συμβεί το επιθυμητό. Που είναι η πτώση της κυβέρνησης.



Στα άκρα η αντιπαράθεση



Η αγωνία της ΝΔ φαίνεται και απο το γεγονός οτι ο Κ. Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε τις...εκλογές. Μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ κάλεσε τον τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές. «Αν εννοούν όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας τα θέσουν στην κρίση του ελληνικού λαού. Αν πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας επαληθεύσουν την αλήθεια στις κάλπες. Αν δεν φοβούνται τη ΝΔ, ας αναμετρηθούν μαζί της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ο κύκλος των ψεμάτων και της ανευθυνότητας πρέπει να κλείσει με εκλογές».

Το πόσο σκληρή είναι πλέον η αντιπαράθεση φάνηκε και απο την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τα όσα δήλωσε για το χρέος και τις εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είτε είναι αδιόρθωτος ψεύτης είτε πολύ απελπισμένος ή και τα δύο. Την ίδια ημέρα που ο Πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωνε πως η Ελλάδα τον Αύγουστο βγαίνει με την "πιο καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια, ο ίδιος σε ομιλία του το βράδυ ισχυριζόταν πως "το τελευταίο μεγάλο ψέμα του Πρωθυπουργού είναι η δήθεν καθαρή έξοδος".
Σήμερα ισχυρίστηκε πως "χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους", ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό "δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα" και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο "δραστικές μεταρρυθμίσεις", κυρίως στο Δημόσιο. Τελικά ποιος είναι ο ψεύτης; Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κομισιόν ή ο κ. Μητσοτάκης;
Υ.Γ. Καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο. Και μετά άλλα τέσσερα».

Η εμφάνιση Γιούνκερ στη Βουλή αλλά και οι αποφάσεις του Eurogroup, οδηγούν δυστυχώς την ΝΔ στην πολιτική του 2015.

 

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο