Διεθνές φιάσκο, διασυρμός, ότι και να πει κάποιος είναι λίγο και επιεικές.

Η κυβέρνηση διέθεσε εν λευκώ το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ  στην «Marketing Greece»,  για να προωθήσει την καμπάνια για τον τουρισμό. Στην εταιρεία αυτή ως γνωστόν συμμετέχουν και μεγαλοξενοδόχοι και την υποστήριξε προσωπικά ο Μητσοτάκης.

Το  φιάσκο ήρθε όταν διαπιστώθηκε ότι το κεντρικό σλόγκαν της καμπάνιας «greek summer is a state of mind», εμφανίζεται  με κάποια παραλλαγή  και στο βιβλίο του διαφημιστικού μηνύματος της εταιρίας καλλυντικών Lancaster  ως «summer is a state of mind» και όπως διαβάσαμε  είναι και κατοχυρωμένο. Και  απευθείας ανάθεση και χωρίς κόπο και με λογοκλοπή και με πολιτική κάλυψη το ναυάγιο των αρίστων. Τα λεφτά πίσω και γρήγορα. Πως το λέει ο λαός όταν βλέπει  τέτοια κατάντια; Πλιάτσικο,  κάπως έτσι….

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.