Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου ανακοίνωσε την Τετάρτη  3 Ιουνίου ότι αποφάσισε να σταματήσει να τραγουδά .

Με λόγια που καταδεικνύουν γενναιότητα και περίσσευμα ψυχής, η Χ. Αλεξίου είπε ότι πλέον δεν μπορεί να τραγουδήσει  όπως τραγουδούσε παλιά. Θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα τραγούδι που ήδη είχε ηχογραφηθεί και πρόσθεσε: «δεν  με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω».


Είναι μια εξομολόγηση που σπάνια ακούμε . Είναι μια πράξη αυτοσεβασμού, αλλά και μια πράξη σεβασμού προς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που την ακολούθησαν επί δεκαετίες στο μουσικό της ταξίδι, που έγινε και δικό μας ταξίδι. Δεν μπορεί παρά να υποκλίνεται κάποιος σε τέτοιες καλλιτεχνικές προσωπικότητες..
Η Χαρούλα Αλεξίου μπορεί να σταμάτησε να τραγουδά, αλλά οι δεσμοί μας μαζί της , τα εκατοντάδες τραγούδια της που μας τονώνουν, μας συγκινούν,  μας  ξεσηκώνουν  και μας συντροφεύουν,  θα είναι παντοτινοί….

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.