Οι Τούρκοι στην Αγία Σοφία. Η Ιερά Σύνοδος αφορίζει την γιόγκα. Δεν είναι αυτό που νομίζετε είναι κάτι χειρότεροΠόλεμοι και άλλες μορφές συγκρούσεων σκοτώνουν χιλιάδες αμάχους, γυναίκες και παιδιά. Οδηγούν στην προσφυγιά εκατομμύρια. Φτώχεια, ανισότητες , ρατσισμός , μισαλλοδοξία κυριαρχούν σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη.
Αλλά η η  Διαρκής Ιερά  Σύνοδος της Ελλάδας συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα  να υπενθυμίσει «στο χριστεπώνυμο Πλήρωμα ότι η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών». Αν υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά είστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας.


Θα περίμενε κάποιος η Ιεραρχία θα συζητούσε τρόπους να στηρίξει ορφανά παιδιά μεταναστών, να καταδικάσει τον ρατσισμό . Κυρίως όμως να πει δυο κουβέντες για την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Ούτε ψίθυρος. Και καλά η ελλαδική εκκλησία. Ο πατριάρχης Κωνσταντινούπολης  Βαρθολομαίος, που είναι;. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.  Δεν είναι συγκλονιστική η σιωπή του ;Από το 1453 που ο Μωάμεθ τοποθέτησε τον Σχολάριο στο πατριαρχείο μέχρι σήμερα, συνεχίζουν την υπακοή τους στους οθωμανούς, στο τουρκικό κράτος στην συνέχεια.  Η ιστορία ακριβώς όπως είναι και όχι όπως τους αρέσει….

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.