Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  διαχειρίστηκε τις τύχες της ελληνικής οικονομίας επί τέσσερα χρόνια, άρα γνωρίζει τα πάντα γύρω από την χρεοκοπία της χώρας καθώς είχε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφάνισε ποτέ αυτά τα ντοκουμέντα , άρα ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τα πειστήρια του εγκλήματος.

Ούτε εξεταστική επιτροπή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι , δηλαδή οι κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή κυρίως και Σημίτη δευτερευόντως.
Με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή στις 2 Απριλίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε τον διάδοχό του στο υπουργείο Σταικούρα  ότι ψεύδεται. Τονίζει σε δήλωσή του ότι ο σημερινός υπουργός, «αναφέρθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα και είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να μας βάλει στο QE ενώ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αποκλεισμένοι από αυτό το πρόγραμμα από το 2015.
Του απαντώ. Η χώρα το 2015 είχε άδεια ταμεία και μη βιώσιμο χρέος.Τον καλώ να καταθέσει τώρα τα επίσημα τα στοιχεία. Τι διαθέσιμα άφησε η ΝΔ τον Γενάρη του 2015;»
Είναι αργά κύριε Τσακαλώτε. Ο λαός τιμώρησε τη ΝΔ και έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιφέρει κάθαρση στον δημόσιο βίο , να εξυγιάνει την οικονομία και να τιμωρήσει τους ενόχους της χρεοκοπίας.
Δεν έχει άδικο επί της ουσίας ο Τσακαλώτος. Προπαγάνδα και ψέματα λέει ο Σταικούρας. Αλλά είναι αργά για τέτοια συζήτηση πλέον , αν και είναι και άχαρη και δεν ενδιαφέρει πλέον τον κόσμο. Ο κ. Τσακαλώτος είχε την ευκαιρία και την έχασε. Πέραν του ότι ως αντιπολίτευση ο κ. Τσακαλώτος είναι πολύ...τρυφερός με τη ΝΔ.  Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.