Η καχυποψία είναι η δεύτερη φύση των Ελλήνων. Πολλές φορές όχι άδικα.


Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διαθέσουν οι υπουργοί , οι βουλευτές και πολλοί ακόμη αξιωματούχοι το 50% των καθαρών αποδοχών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης  , έχει προκαλέσει ερωτηματικά. Πρώτον γιατί αν και δεν εναντιώνεται κανείς σε μια τέτοια ενέργεια, οι περισσότεροι Έλληνες είναι βέβαιοι ότι οι βουλευτές δεν θα στερηθούν και πολλά πράγματα με το να δώσουν ένα μέρος της αμοιβής τους για δύο μήνες. Δεύτερον γιατί υποψιάζονται και δικαίως, ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να προκαταλάβει αντιδράσεις για περικοπές μισθών που έρχονται και στον δημόσιο και ακόμη  χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα, όπου μετά τον Απρίλιο και το επίδομα των 800 ευρώ,  η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη.


Πιο θετικοί θα ήταν οι Έλληνες αν έπαιρναν δεσμεύσεις για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών τους. Αλλά   κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα . Δίκαιη λοιπόν η καχυποψία . Άλλωστε το όνειρο του Μητσοτάκη είναι να μειώνει μισθούς στο δημόσιο και να υποκρίνεται για τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί αν πραγματικά σέβεται τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δεν θα  επέτρεπε να επικρατεί ο νόμος της  ζούγκλας στα εργασιακά. Απλά στρέφει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων. Μόνο που τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Πως θα εξηγήσει δηλαδή περικοπές των χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι;. Των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της αστυνομίας και πολλών ακόμη υπαλλήλων που εργάζονται είτε κανονικά , είτε με εναλλασσόμενο προσωπικό;.
Για να είμαστε ειλικρινείς , έναντι του Μητσοτάκη δεν είναι μόνο καχύποπτοι, αλλά υποψιασμένοι μέχρι το κόκαλο για το τι υπηρετεί και τι εξυπηρετεί. Γιατί κάποια στιγμή, η καχυποψία θα γίνει οργή…

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.