Του Στράτου Βαλτινού

Ο Τσίπρας αποφάσισε και τοποθέτησε τον εαυτό του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφοντας εκεί που καταλαβαίνουμε όλοι το κόμμα του. Θα μπορούσε έστω και τυπικά να ανακοινωθεί ότι ο νέος πρόεδρος δέχθηκε εισήγηση ή του πρότεινε τη θέση και ο πρώην πρόεδρος την αποδέχθηκε.

Γιατί τώρα , δίνει την εικόνα του αλαζονικού  παράγοντα που δεν δέχεται τίποτα και από κανέναν, που είναι υπεράνω και κόμματος και νέας ηγεσίας, κάτι που φυσικά ουδέποτε δέχθηκε ο ίδιος όσο ήταν πρόεδρος. Ενότητα και κοινή στάση για όλους τους άλλους ; είναι αυτό παράδειγμα ενότητας και σεβασμού της νέας ηγεσίας; τρίχες….
Σημεία των καιρών. Όλοι οι άλλοι καλούνται να βαδίσουν μαζί, να ενωθούν και να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο, μετά τις επώδυνες , αλλεπάλληλες εκλογές, εθνικές και κομματικές. Αν ο Τσίπρας ήθελε να δώσει το παράδειγμα της ενότητας , την οποία διακηρύσσει ήξερε τι έπρεπε να κάνει , αλλά αδιαφόρησε.


Όπως έγινε γνωστό από πληροφορίες που διέρρευσε  ο ίδιος , πρόκειται για επιλογή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ανακοινωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον Σωκράτη Φάμελλο όσο και στον γραμματέα  Διονύση Καλαματιανό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κάποια απόφαση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στεφάνου Κασσελάκη.
Αναπληρώτρια του Τσίπρα θα είναι η Ρένα Δούρου η οποία διεκδικεί τη θέση της Τομεάρχη Εξωτερικών και να είναι εκείνη που  θέλει να έχει την ευθύνη για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.  Το γεγονός ότι και η τοποθέτηση της Δούρου, ως αναπληρώτριας δεν έγινε με απόφαση του Κασσελάκη, δείχνει ποιος αποδυναμώνει τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο. Γιατί το μήνυμα είναι αρνητικό ήδη.  Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα καλή τύχη στα χαλαρά, νέα καθήκοντά του, θα δούμε και άλλα στο ίδιο στυλ , υπομονή χρειάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. .
Και είμαστε ακόμη στην αρχή...

Υδρόγειος

  • Θύελλα Μπέρνι Σάντερς για Νετανιάχου: περί αντισημιτισμού ή μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας

    Καταιγιστικός όπως πάντα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ορθώνει το ανάστημα και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει την γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και παράλληλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πολτοποιώντας την προπαγάνδα του Νετανιάχου, που...

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.