Του Στράτου Βαλτινού

Οι τηλεοπτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης πληθαίνουν. Είναι μια παγίδα  που ευνοεί  την κυβέρνηση που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αναζητεί διεξόδους στους διαπληκτισμούς, μέσω προκλητικών τοποθετήσεων.

Στην πραγματικότητα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ προσπαθούν να σύρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικονομαχία για να αποφεύγουν τις απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και στα αδιέξοδα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε.
Επί ημέρες η ΝΔ επικαλείται την κατάθεση της γραμματέως του Καλογρίτσα περί χρηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ από τον επιχειρηματία, χωρίς φυσικά να έχει αποδεικτικά στοιχεία. Η ΝΔ ζητά απαντήσεις από τον Τσίπρα. Δηλαδή ζητά από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να παρέμβει στη δίκη, ενώ αν έκανε κάποια δήλωση για άλλη κατάθεση, θα τον κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να επηρεάσει την ετυμηγορία. Αυτή την κατάθεση έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση και αναπαράγουν στελέχη της στα ΜΜΕ που φυσικά αποσιωπούν άλλες καταθέσεις ή άλλα γεγονότα.  Εγκαλούν επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ένας προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Νοβάρτις συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών , λες και ο ΣΥΡΙΖΑ τους “προσέλαβε”, ξεχνώντας φυσικά το βατερλό που εξελίσσεται στο Ειδικό Δικαστήριο όπου οδήγησαν την Τουλουπάκη και τον Παπαγγελόπουλο.

Η πρόκληση του Γιώργου Κουμουτσάκου προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “τα πήρε” από τον Καλογρίτσα είναι τόσο σοβαρή όσο και ο Κουμουτσάκος. Ο οποίος έχει βρεθεί στον απόλυτο πολιτικό πάτο. Τον πέταξαν έξω από την κυβέρνηση. Πήγαινε στις εκκλησίες επί πανδημίας για να μεταλάβει παρουσία φωτογράφου , ώστε να αποδείξει πόσο οσφυοκάμπτης είναι. Πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά. Γενικότερα είναι ένας ανύπαρκυβτος πολιτικός που προσπαθεί να επιβιώσει . Ο Άδωνις Γεωργιάδης που διαπλητίζονταν με τον ιδιαίτερα σοβαρό και μετρημένο Κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται συστάσεις.
Η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν έχουν αφήγημα, οι άμυνες καταρρέουν και προσπαθούν απεγνωσμένα να διασωθούν. Είναι λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ να παρασυρθεί σε αυτό το κλίμα και να χάσει την πυξίδα του. Οι θέσεις, το πρόγραμμα, τα επιχειρήματα και ο ήπιος πολιτικός τόνος είναι το αντίδοτο στην κυβερνητική παρακμή. Αντίθετα, η λεκτική βία, οι προσβολές και η απώλεια ψυχραιμίας, προκαλούν αρνητικά συναισθήματα στους ψηφοφόρους...

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.