Του Στράτου Βαλτινού

“Παρέμβαση Πορτοσάλτε” και άλλα τραγελαφικά διαβάζουμε συχνά από τις στήλες αντιπολιτευόμενων ιστοσελίδων όπως από την avgi.gr ή  το  tvxs.gr, λες και αν ο εν λόγω  δημοσιογράφος κάνει κάποιο αρνητικό σχόλιο για την κυβέρνηση, σηματοδοτεί κάποιο μεγάλο πολιτικό γεγονός.

Το τίποτα, όπως είναι ο εν λόγω δημοσιογράφος, κάποια στιγμή μπορεί να γίνει κάτι, αλλά από το τίποτα , να γίνει διαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων είναι ντροπή για την Αριστερά και ότι εκφράζει σε πνευματικό, δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο, πέρα από το ζήτημα αισθητικής.
Ιδιαίτερα να σημειώσουμε ότι η avgi.gr, που δεν έχει σχέση με την πολύ σοβαρή, πολιτική και άψογη, δημοσιογραφικά και πολιτικά έντυπη έκδοση, γίνεται όλο και πιο λαικίστικη, χάνει συνεχώς έδαφος σε εγκυρότητα, ανάλυση και προβολή θέσεων και απόψεων, έχει μετατραπεί κάτι σαν το Πρώτο Θέμα της Αριστεράς. Ορισμένοι νομίζουν ότι αν επικαλούνται κάποιο σχόλιο του Πορτοσάλτε ή άλλου φιλοκυβερνητικού δημοσιογράφου, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Πέρα από το ζήτημα πολιτικής και δημοσιογραφικής παιδείας, είναι προφανώς και μακριά νυχτωμένοι και πολύ φθηνοί στις εκτιμήσεις και  στις όποιες αναλύσεις τους.
Το να αναδεικνύεται ένας εντελώς ασήμαντος δημοσιογράφος σε παράγοντα της δημόσιας ζωής και των πολιτικών εξελίξεων, δεν είναι αρνητικό για τον ίδιο, το αντίθετο, είναι όμως αρνητικό  για την Αριστερά, αλλά και τον ιστορικό τίτλο της Αυγής. Αν δεν έχουν να αντιπαραθέσουν σοβαρές πολιτικές αναλύσεις, εκτιμήσεις , απόψεις , έρευνες και θέσεις, τότε ας αλλάξουν επάγγελμα.  

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...