Του Στράτου Βαλτινού


Όλη η Ελλάδα θυμάται πως όταν αποχώρησε από το Μαξίμου ο Σαμαράς το 2015, εκτός από την απρέπεια να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ξηλώσει τα πάντα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Υπολογιστές, αρχεία, όλο τον εξοπλισμό του γραφείου , σαν να ήταν ιδιωτική του περιουσία.

Ο σάλος που ακολούθησε δεν συγκίνησε ούτε τη δικαιοσύνη , ούτε την υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, ούτε την ΕΥΠ. Και δεν κουνήθηκαν γιατί αυτοί οι αρμοί εξουσίας θεωρούν τους εαυτούς τους, τον Σαμαρά και το κόμμα του ιδιοκτήτες της χώρας.
 Θυμηθήκαμε όλα αυτά με αφορμή την έρευνα που πραγματοποίησε το FBI στο σπίτι του Τραμπ και έφυγε με δεκάδες κούτες εγγράφων, με το σκεπτικό όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικής υπηρεσίας “ δεν μπορεί να παίρνει ότι θέλει στο σπίτι του”.
Το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή θα δούμε. Γεγονός πάντως είναι ότι και στην Ελλάδα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τι παίρνει και τι όχι ο πρωθυπουργός όταν αποχωρεί, φυσικά δεν γίνεται σεβαστό. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει μέσα στη βουλή, ότι όταν έφυγε από το Υπουργείο Άμυνας πήρε σχέδια της εθνικής άμυνας στο σπίτι του . Και δεν κουνήθηκε φύλο.
Σήμερα που η χώρα δονείται από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων γίνεται θόρυβος γύρω από μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου ότι μπορεί να έχει καταστραφεί ο φάκελος παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.
Η έρευνα στο σπίτι του Τραμπ και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι η διαφορά μεταξύ κράτους και παρακράτους.
Εννοείται πως αν έπαιρνε ο Τσίπρας τον εξοπλισμό του Μαξίμου ή δήλωνε ότι θα καταστραφεί ο φάκελος παρακολούθησης κάποιου, θα γίνονταν κόλαση. Γιατί το παρακράτος έχει μεγαλύτερη ισχύ από το κράτος , πέραν του ότι η Αριστερά ως προδοτική δεν μπορεί να παρακολουθεί τους εθνικόφρονες ιδιοκτήτες της χώρας.
Αν δεν διορθωθούν αυτά τα προβλήματα με ριζικές πολιτικές, δεν πρόκειται η Ελλάδα να γίνει πραγματική δημοκρατία 

Υδρόγειος

  • Νεκρός ο Ραισί, το Ιράν σε εσωστρέφεια.

    Η επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του 63χρονου προέδρου  της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021 και του ΥΠΕΞ Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν βάζει το Ιράν σε νέα περίοδο, την οποία θα παρακολουθήσει ανατολή και δύση με μεγάλο...

  • Είναι νεκρός ο Ραϊσί; αγωνία σε Δύση και Μέση Ανατολή

    Αγωνία σε Δύση, Ανατολή και Μέση Ανατολή για το  ενδεχόμενο να έχει χάσει τη ζωή του ο Ιρανός πρόεδρος  Εμπραχίμ Ραϊσί και  ο υπουργός του Εξωτερικών μετά από συντριβή του ελικοπτέρου που τους μετέφερε άφησε ανοιχτό αξιωματούχος στην Τεχεράνη....

  • Το Ισραήλ έκλεισε το Al Jazeera. Ο εκβαρβαρισμός συνεχίζεται..

    Ο  εκβαρβαρισμός  του κράτους του Ισραήλ ανεβαίνει κλίμακα. Δεν είναι μόνο τα εγκλήματα στο πεδίο του πολέμου και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, είναι και το τελευταίο επεισόδιο που προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις με το κλείσιμο του  Al Jazeera “ για...

  • Η Τουρκία επιλέγει Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στην ανατολή.

    του Σπύρου Σουρμελίδη  Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών (προεδρικών και βουλευτικών), μετά απο 21 χρόνια στην διακυβέρνηση της Τουρκίας.  Έχασε την εκλογή του στην προεδρία για λιγότερο απο 1%, και μένει η νίκη του να επιβεβαιωθεί στον β...