Του Στράτου Βαλτινού


Ευρισκόμενη σε δεινή θέση για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση μέσω των μηχανισμών προπαγάνδας οργίασε κυριολεκτικά στο παρασκήνιο προσπαθώντας να πείσει τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη ότι δεν είναι ακριβώς όπως μεταδόθηκε η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ότι δηλαδή ο Κοντολέων της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΕΥΠ δεν ομολόγησε ακριβώς και άλλα σχετικά. Επειδή είναι βέβαιο όμως ότι το ζήτημα αυτό, όχι μόνο δεν τελείωσε στην Επιτροπή της Βουλής, αντίθετα τώρα αρχίζει επί της ουσίας , αποκτά ιδιαίτερη σημασία η υπενθύμιση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τηρήθηκαν πρακτικά. Οπότε , αν και όταν χρειαστεί μπορεί να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια. Να μην μας διαφύγει επίσης αυτό που ειπώθηκε στην Επιτροπή, ότι ενδιάμεσος μεταξύ ΕΥΠ και πρωθυπουργού, είναι ο ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης….
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω πηγών του επισήμανε ότι :

“Στην Επιτροπή Θεσμών  της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ. Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού  διοικητή της, σπεύδει με "πηγές" να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια  μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε  με  διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όμως, δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των "πηγών" , παραβιάζει η ίδια και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί  να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων. Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά.  Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς "πηγές" και διαρροές”.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι αναμένονται και νέες αποκαλύψεις και σοβαρές εξελίξεις ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο στο ζήτημα αυτό. Οπότε και η ΝΔ είτε το θέλει , είτε όχι θα βρεθεί στο επίκεντρο με πρώτο τον Πρωθυπουργό. Και να σημειωθεί επίσης ότι το ζήτημα έχει διεθνοποιηθεί. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα , ήρθαν και οι υποκλοπές. Οι σκληρές κριτικές για το κράτος δικαίου, για τις ελευθερίες και φυσικά η  ΕΛΣΤΑΤ για τις ανισότητες και τα επίπεδα φτώχειας.
Α! να μην ξεχάσουμε ότι την κυβέρνηση την στηρίζουν οι τράπεζες , οι ολιγάρχες και τα συστηματικά ΜΜΕ που τα έχουν χαμένα δίνοντας μάχες οπισθοφυλακών πλέον.  Ένα ολόκληρο σύστημα σε αποσύνθεση δηλαδή….

Υδρόγειος

 • Το θρησκευτικό μίσος φέρνει μεσαιωνικό σκοτάδι

  Εμπρηστικές επιθέσεις κατά σχολικών κτιρίων από φανατικούς χριστιανούς και ακροδεξιούς έγιναν στο Βέλγιο, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση. Ο φασιστοειδής χριστιανισμός -ακόμη χειρότερος και ο ισλαμισμός -...

 • Ρωσία -Βόρεια Κορέα τρομάζουν τη Δύση

  Αφού περαμέρισαν τις αρχικές ανοησίες , περί του επαίτη Πούτιν, τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν σημάνει συναγερμό για να μάθουν και να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Ρώσου Προέδρου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

 • Πούτιν … μέχρι θανάτου

  Πλώρη για νέα θητεία βάζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ  Πούτιν  ενόψει των εκλογών του επομένου έτους. Παρά τον πόλεμο προπαγάνδας και την διασπορά φημών από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ότι θα ανατραπεί, ότι θα δολοφονηθεί ή ότι είναι βαριά...

 • Η αντεπίθεση της Ινδίας είναι παγκόσμια -"δεξαμενή σκέψης" το επιβεβαιώνει

  Σειρά γεγονότων , διεθνών αναλύσεων και εκτιμήσεων φέρνουν την Ινδία στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Η δεξαμενή σκέψης  Chatham House, κάνει λόγο για χρονιά  οροσήμων,  ενώ στη διάρκεια της G20, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο...