Του Στράτου Βαλτινού


Αν κάποιος κατηγορείται για δωροδοκία , κυκλοφορεί ελεύθερος, θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματός του ή πλαστογραφούν έγγραφο του FBI.

Αν βρουν αδιευκρίνιστες καταθέσεις σε λογαριασμούς η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Αν κάποιος κατηγορείται για πλημμέλημα , πηγαίνει στο Ειδικό Δικαστήριο. Αν είσαι εισαγγελέας και ερευνάς ένα σκάνδαλο σε παραπέμπουν στο Ειδικό Δικαστήριο για συνωμοσία. Αν είσαι υπουργός και αφήνεις τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει επίσης στο εδώλιο. Αν είσαι εκκλησία απαλλάσσεσαι από φόρους, αν είσαι πολίτης, πληρώνεις και τους φόρους της εκκλησίας.
Αν χρωστάς σε τράπεζα καταστράφηκες. Αν χρωστάει η Τράπεζα στο κράτος, δηλαδή στους πολίτες, καταστράφηκαν διπλά. Αν είσαι οικονομικός παραβάτης θα σε διαλύσουν. Αν είναι παραβάτες οι ολιγάρχες ή οι τράπεζες, αλλάζουν τον ποινικό κώδικα...



Αν είσαι  δεξιός και Περιφερειάρχης Αττικής και κατηγορείσαι για δωροδοκία δίνεις 5-6 συνεντεύξεις χωρίς να σε ρωτήσει κανείς γιατί το όνομά σου είναι στη λίστα του FBI. Αν είσαι προστατευόμενος μάρτυρας και αποκαλύπτεις το σκάνδαλο είσαι συνωμότης και κουκουλοφόρος. Αν μετά από λίγο αλλάξεις άποψη είσαι αξιόπιστος. Αν είσαι  στο Μαξίμου και κάνεις μπίζνες, παρά την νομική απαγόρευση , είσαι επενδυτής, αν δεν πληρώσεις τη ΔΕΗ γιατί δεν μπορείς, σου κόβουν το ρεύμα. Αν  είσαι πρωθυπουργός και έχεις διάτρητο πόθεν έσχες δεν πηγαίνεις Ειδικό Δικαστήριο, αλλά αν φορολογήσεις τα κανάλια που έχουν τζάμπα άδεια, είσαι ήδη στο Δικαστήριο.
Αν νομοθετείς κάθε μέρα για να γίνει όλο και πιο αεριτζίδικη η διαχείριση του Ελληνικού προωθείς την ανάπτυξη. Αν απαιτήσεις να πληρώσει όμως ο αεριτζής επεμβαίνεις στην αγορά και καθυστερείς την ανάπτυξη. Αν απολύεις 1.000 εργαζόμενους από την Λάρκο είναι μεταρρύθμιση. Αν βάζεις golden boys στο δημόσιο και τους πληρώνεις χρυσάφι είναι κίνητρο για απόδοση και εκσυγχρονισμός του κράτους.
Αν είσαι υποτελής στους εφοπλιστές βάζεις μαζεμένα βέτο στην ΕΕ για να μην χάσουν χρυσές δουλειές με τον κατά τα άλλα δολοφόνο Πούτιν. Αν όμως πρέπει να απαιτήσεις ξεχωριστή τιμολογιακή πολιτική για το ρεύμα στα νησιά ή στους κοινωνικά ευάλωτους είσαι άφαντος. Αν είναι να υπογράψεις κυρώσεις στη Ρωσία , υπογράφεις με τα δύο χέρια. Αν είναι να απαιτήσεις κυρώσεις στην Τουρκία που διεκδικεί την μισή Επικράτεια, δεν σας βρίσκει κανείς.
Αν είναι να διεκδικήσεις ενίσχυση για τις ελιές σου, κινείται αμέσως όλος ο μηχανισμός. Αλλά όταν περιμένουν τα αυτονόητα στη Εύβοια εδώ και έναν χρόνο δεν σε βρίσκουν ούτε με silver alert.
Σαν θίασος επί σκηνής. Μόνο που το δράμα άλλοι το υποκρίνονται και άλλοι το ζουν...


Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.