Του Στράτου Βαλτινού

 Υπήρχε ήδη ένταση στο υπουργείο Άμυνας καθώς η Τουρκία κλιμακώνει, ήρθε και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος να προκαλέσει και πολιτική ένταση. Θεωρεί εθνικά μυστικά αυτά που ξέρει όλος ο κόσμος.  Κατηγορεί αξιωματικούς, ότι μιλούν. Τον έχουν αποκαλέσει απολίθωμα της δεκαετίας του 60, ανεπαρκή και πολλά ακόμη. Αλλά αυτός,  στον κόσμο του.  Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , κάνει ότι μπορεί για να δικαιώσει όσους τους επικρίνουν.

  Βγήκε λοιπόν την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους αξιωματικούς του υπουργείου του ότι μιλούν πολύ. Επειδή γίνονται διαρροές σχετικά με τα όπλα που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία , τα οποία ο ίδιος θεωρεί εθνικά μυστικά. Τι συμβαίνει.  Το θέμα φυσικά δεν είναι αυτό, αλλά η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και η αποδυνάμωση των νησιών, αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει.. Οι υπαινιγμοί μάλιστα ότι αξιωματικοί μιλούν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης και αποκαλύπτουν εθνικά μυστικά, δηλαδή την αποστολή όπλων, θυμίζει την κατάσταση προ δικτατορίας στην Ελλάδα όταν κατηγορούνταν ως προδότες , πατριώτες αξιωματικοί και προετοίμαζαν την χούντα Παπαδόπουλου.  Υπόθεση Ασπίδα λέγονταν που οι προβοκάτορες τότε διέδιδαν ότι επικεφαλής των "αριστερών" αξιωματικών ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος σε όλη τη ζωή κατήγγειλε το δεξιό κράτος και πρακράτος με επίκεντρο την υπόθεση αυτή. Τώρα ...Παναγιωτόπουλος , αλλά ως φάρσα....


Πρώτον δεν μάθαμε ποτέ τίποτα από κανέναν αξιωματικό τι στέλνουμε στην Ουκρανία. Μάθαμε την πρώτη φορά από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας και μετά από τον καγκελάριο Σόλτς. Επίσης όλο το ΝΑΤΟ γνωρίζει , άρα εκατοντάδες αξιωματούχοι έχουν λεπτομερή πληροφόρηση. Το ίδιο ισχύει για εκατοντάδες αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ποιό είναι το πρόβλημά του;. Ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Και προφανώς δεν είναι ηλίθιοι οι Αμερικανοί ούτε ανίκανοι να κρατήσουν τα μυστικά τους όπως κάνει ο ανεκδιήγητος Παναγιωτόπουλος, όταν μαθαίνει όλος ο πλανήτης τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία, τα κονδύλια που εγκρίνει το Κογκρέσσο , τι υπογράφει ο Μπάιντεν, το λένε στα κανάλια, παντού. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θεωρεί δηλαδή εθνικό μυστικό αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι.
Τι είπε λοιπόν:  
«Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Η άσκηση αντικατασκοπείας δεν έχει νόημα. Είναι πρόβλημα. Το συζητάνε όλοι στα καφενεία. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Προς Θεού. Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε:
«Η προτροπή αυτή δίνεται περισσότερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Δεν μπορούν να συζητάνε και να παίρνουν τηλέφωνο και να διοχετεύουν (σ.σ. πληροφορίες) ψάξε αυτό, δες εκείνο, γιατί ισχύει αυτό, μήπως ισχύει το άλλο. Εγώ πάντως εκφράζω την ευχή να μιλάμε λιγότερο για αυτού του είδους τα θέματα, ιδίως τα στελέχη».
Περαστικά του….

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.