Του Μανώλη Ροζάκη

Έτσι φυτρώνουν σήμερα οι ατάλαντοι γελωτοποιοί.

Σε ένα άγονο και ακαλλιέργητο έδαφος.

Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, μόνο και μόνο για να επιδείξουν το, καθόλα ανύπαρκτο, κύρος ενός “βασιλιά”, πού είναι, δυστυχώς, γυμνός.

Με όχημα τον δημόσιο λόγο τους, ασχημονούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, πίσω από τον μανδύα πού τούς παρέχει, το κατ’ όνομα επάγγελμά τους.

Αυτοί οι ατάλαντοι γελωτοποιοί.

 

Οι δήθεν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, τεχνοκράτες, όλοι αυτοί με χίλια εισαγωγικά, είναι οι influencers τής εποχής.

Οι influencers τής κακιάς ώρας.

Υποτιμώντας συνεχώς την νοημοσύνη μας, εκμεταλλευόμενοι τις αγνές προθέσεις μας και υποκρινόμενοι την ευαισθησία μας, ποντάρουν στον φόβο και το διχασμό, για να καταρρακώσουν, ακόμη και την τελευταία ικμάδα ελπίδας. 

Και ύστερα αναρωτιόμαστε, γιατί στραβά αρμενίζουμε, σε έναν στραβό γιαλό.

Μετά την ένδοξη επανάσταση, την γαλλική επανάσταση, την επανάσταση τού 21, και τη ρωσική επανάσταση, ήρθε και έμεινε η επανάσταση τής τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε πια μονον τα επαναστατικά προϊόντα των σουπερμάρκετ.

Ας μην μιλήσουμε, για την ώρα, σχετικά με την επανάσταση των διευθυντών (J. Burnham). Επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε σε επόμενο χρόνο, για αυτό.

Κάπως έτσι όμως, γινόμαστε τελικά και εμείς θεατές μίας άδοξης επανάστασης ατάλαντων σαλτιμπάγκων.

Φτάνει πια...

 

Υδρόγειος

  • Το Ισραήλ έκλεισε το Al Jazeera. Ο εκβαρβαρισμός συνεχίζεται..

    Ο  εκβαρβαρισμός  του κράτους του Ισραήλ ανεβαίνει κλίμακα. Δεν είναι μόνο τα εγκλήματα στο πεδίο του πολέμου και η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, είναι και το τελευταίο επεισόδιο που προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις με το κλείσιμο του  Al Jazeera “ για...

  • Η Τουρκία επιλέγει Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στην ανατολή.

    του Σπύρου Σουρμελίδη  Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών (προεδρικών και βουλευτικών), μετά απο 21 χρόνια στην διακυβέρνηση της Τουρκίας.  Έχασε την εκλογή του στην προεδρία για λιγότερο απο 1%, και μένει η νίκη του να επιβεβαιωθεί στον β...

  • Θύελλα Μπέρνι Σάντερς για Νετανιάχου: περί αντισημιτισμού ή μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας

    Καταιγιστικός όπως πάντα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ορθώνει το ανάστημα και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει την γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και παράλληλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πολτοποιώντας την προπαγάνδα του Νετανιάχου, που...

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...