Του Στράτου Βαλτινού


Οι Έλληνες πολίτες ευθύνονται για όλα, όταν δεν επιδεικνύουν  ατομική ευθύνη . Η κυβερνητική ευθύνη είναι μια επινόηση της Αριστεράς. Ακόμη και το Σύνταγμα που έχει ρητές προβλέψεις για το πώς προστατεύεται η δημόσια υγεία είναι υπονομευτικό, όχι σε κάθε περίπτωση, αλλά μόνο όταν κυβερνά ένας Μητσοτάκης.

Ευθύνες έχουν επίσης όσοι επιμένουν σε ηθικούς ή δεοντολογικούς κανόνες. Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «από ένα σημείο και πέρα εμείς οι ίδιοι γινόμαστε αστυνόμοι της υγείας μας» προδίδει την δική του παραίτηση από το καθήκον του να αφιερώσει τα πάντα υπέρ του κοινού καλού. Που είναι η υγεία σε συνθήκες πανδημίας.
Οι νεκροί αυξάνονται και η Ελλάδα να καταγράφει απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν ο πρωθυπουργός δεν υπονόμευε συνειδητά το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπέρ ενός ανύπαρκτου ιδιωτικού τομέα την εποχή των χιλιάδων νεκρών από κορονοϊό. Αν ο Μητσοτάκης δικαστεί γι αυτό ή θα κριθεί με άλλον τρόπο δεν το γνωρίζουμε.
Προς το παρόν είναι διάχυτη η έλλειψη αισθήματος ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Το να γίνουμε αστυνόμοι του εαυτού μας είναι δύσκολο, πέραν του ότι θα μας κάνει και αντικοινωνικούς.  Η αυτοπροστασία είναι στην πρώτη γραμμή. Όχι τόσο από τον κορονοϊό, ο καθένας κάνει ότι μπορεί , αλλά από τον ηγέτη της χώρας. Αν δεν ήταν πρωθυπουργός θα μπορουσε να είναι ο αστυνόμος Σαϊνης. Επειδή όμως  η κατάσταση είναι σοβαρή είναι μια λαίλαπα.   Μια  λαίλαπα που ταυτίζεται με το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υδρόγειος