Του Στράτου Βαλτινού


 Ο Γιάννης Οικονόμου,  είναι εριστικός,, προκαλεί σχεδόν καθημερινά και την κοινή λογική και την πολιτική ορθότητα. Είτε κάνει δηλώσεις για την οικονομία , είτε για την πανδημία, είτε για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Του ανατέθηκε  η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μια θέση ισορροπιών, με αμυντικά χαρακώματα  στα δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα αποδεκτός ρόλος στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όμως, έχει παρεξηγήσει τον πολλαπλό και σύνθετο ρόλο του και επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε ύβρεις, ψεύδη συνειδητά και κατεβάζει όλο και πιο βαθειά στην ανυποληψία και τη θέση και την προσωπικότητά του.
Το τερμάτισε όμως με την οργή που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει την εκκλησία από τα μέτρα . Όταν ξεσηκώθηκε κατακραυγή και εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον της εκκλησίας, η μεν εκκλησία έχοντας την τεχνογνωσία έκανε την τούμπα και δέχθηκε να ελέγχονται οι πιστοί επιδεικνύοντας ράπιντ τεστ, η δε κυβέρνηση εκτέθηκε. Και αντί ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δηλώσουν ότι έγινε διόρθωση, όπως έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν , προτίμησε να κάνει μια αήθη επίθεση στον Τσίπρα(!)  ότι δήθεν ακολουθεί την κυβέρνηση, ενώ η αλήθεια είναι προηγήθηκε και να εξαπατήσει , όποιον θέλει να εξαπατηθεί σχετικά με την κυβερνητική θέση.
Αντί λοιπόν για την απλούστευση του διαλόγου , ο Οικονόμου δήλωσε ότι η εκκλησία δέχθηκε τα ράπιντ τεστ μετά από επικοινωνία του Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο την Τετάρτη. Και η μεν απόφαση της Ιεράς Συνόδου ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ ο Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου έδινε συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ όπου είπε:
«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε»
Αυτή είναι η πραγματικότητα Και αντί να την αποδεχθούν κατασκευάζουν την δική τους πραγματικότητα.
Και η εκκλησία ξέρει από κωλοτούμπες. Μόλις αντελήφθη την λαική οργή άλλαξε θέση, ενώ και στο εσωτερικό της προκλήθηκε θύελλα. Γιατί στην αρχή σε συνεννόηση με  την κυβέρνηση εξαιρέθηκε. Έτσι άδειασε την κυβέρνηση, γιατί σε όλη την ιστορία της προέχει το δικό της συμφέρον.

Υδρόγειος