Του Στράτου Βαλτινού

 Νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ; γιατί; Επί 2,5 χρόνια  είναι άριστοι, υπερασπίζονται τον εαυτό τους και είτε απειλούν , είτε επιρρίπτουν ευθύνες στους άλλους. Στους πολίτες για την πανδημία, στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για την δική τους ανικανότητα, στην έλλειψη αυτοπροστασίας στις πλημμύρες, στους καθηγητές κ.ο.κ.

Τώρα , αφού διέλυσε έναν οργανισμό που ήταν ήδη σε κρίση επί Βρούτση, ο γνωστός επαγγελματίας πολιτικός Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι θα φέρει νέο νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ. Με τον οποίο οργανισμό, άμεσα ή έμμεσα έχουν καθημερινά συναλλαγές εκατομμύρια Έλληνες και όχι μόνο συνταξιούχοι ή υποψήφιοι συνταξιούχοι.
Σε δηλώσεις του στον πάντα φιλικό Σκάϊ ο Χατζηδάκης είπε ότι «Πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του μπάχαλου και της γραφειοκρατίας»,  τονίζοντας θα κατατεθεί νέος νόμος για την αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ ώστε να προχωρήσει πάνω σε καινούριες βάσεις, να γίνει πιο γρήγορος οργανισμός προς όφελος των ασφαλισμένων αλλά και των υπαλλήλων. Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία κέντρων φύλαξης παιδιών μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Ο Χατζηδάκης είναι επικίνδυνος πολιτικός. Γιατί να αλλάξει κάτι που ο ίδιος και ο πρωθυπουργός του δεν έβρισκαν ψεγάδι, πέρα από τις ευθύνες των υπαλλήλων; Η απάντηση είναι γιατί έτσι θέλουν. Γιατί ένας υπουργός ανακοινώνει στα ΜΜΕ μια τέτοια πρωτοβουλία , ενώ θα έπρεπε να την συζητήσει πρώτα στο υπουργικό συμβούλιο, να μιλήσουν όλοι: υπάλληλοι, ειδικοί, κόμματα συνδικαλιστές , οικονομολόγοι ; γιατί ο Χατζηδάκης και πολλοί στην κυβέρνηση είναι τηλευπουργοί και όχι αληθινοί υπουργοί. Υπάρχουν μέσα από την στήριξη των ΜΜΕ, την συγκάλυψη, τη μη έρευνα, την επικοινωνία , την εικόνα τους.  
Άλλη μια παρασιτική πολιτική, από έναν ακόμη καιροσκόπο υπουργό.
Όσο για τους παιδικούς σταθμούς που θα μπορούν να δημιουργηθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, πολύ πρωτοποριακό δεν είναι; Δουλειές με φούντες που λέμε οι παλιότεροι….

ΥΓ Αλήθεια, είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην δηλώνει τι θα κάνει με τον ΕΦΚΑ;  Τόσες ομιλίες, τόσες συνεντεύξεις του προέδρου του και ούτε μια πρωτοβουλία, μια επίσκεψη στον ΕΦΚΑ; Κι όμως είναι . Ας μην αναζητά λοιπόν στο υπερπέραν της αίτια της αδυναμίας ανάκαμψής του. Στη γη βρίσκονται…

 

 

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...