Του Στράτου Βαλτινού

 Νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ; γιατί; Επί 2,5 χρόνια  είναι άριστοι, υπερασπίζονται τον εαυτό τους και είτε απειλούν , είτε επιρρίπτουν ευθύνες στους άλλους. Στους πολίτες για την πανδημία, στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για την δική τους ανικανότητα, στην έλλειψη αυτοπροστασίας στις πλημμύρες, στους καθηγητές κ.ο.κ.

Τώρα , αφού διέλυσε έναν οργανισμό που ήταν ήδη σε κρίση επί Βρούτση, ο γνωστός επαγγελματίας πολιτικός Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι θα φέρει νέο νομοσχέδιο για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ. Με τον οποίο οργανισμό, άμεσα ή έμμεσα έχουν καθημερινά συναλλαγές εκατομμύρια Έλληνες και όχι μόνο συνταξιούχοι ή υποψήφιοι συνταξιούχοι.
Σε δηλώσεις του στον πάντα φιλικό Σκάϊ ο Χατζηδάκης είπε ότι «Πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του μπάχαλου και της γραφειοκρατίας»,  τονίζοντας θα κατατεθεί νέος νόμος για την αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ ώστε να προχωρήσει πάνω σε καινούριες βάσεις, να γίνει πιο γρήγορος οργανισμός προς όφελος των ασφαλισμένων αλλά και των υπαλλήλων. Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία κέντρων φύλαξης παιδιών μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Ο Χατζηδάκης είναι επικίνδυνος πολιτικός. Γιατί να αλλάξει κάτι που ο ίδιος και ο πρωθυπουργός του δεν έβρισκαν ψεγάδι, πέρα από τις ευθύνες των υπαλλήλων; Η απάντηση είναι γιατί έτσι θέλουν. Γιατί ένας υπουργός ανακοινώνει στα ΜΜΕ μια τέτοια πρωτοβουλία , ενώ θα έπρεπε να την συζητήσει πρώτα στο υπουργικό συμβούλιο, να μιλήσουν όλοι: υπάλληλοι, ειδικοί, κόμματα συνδικαλιστές , οικονομολόγοι ; γιατί ο Χατζηδάκης και πολλοί στην κυβέρνηση είναι τηλευπουργοί και όχι αληθινοί υπουργοί. Υπάρχουν μέσα από την στήριξη των ΜΜΕ, την συγκάλυψη, τη μη έρευνα, την επικοινωνία , την εικόνα τους.  
Άλλη μια παρασιτική πολιτική, από έναν ακόμη καιροσκόπο υπουργό.
Όσο για τους παιδικούς σταθμούς που θα μπορούν να δημιουργηθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, πολύ πρωτοποριακό δεν είναι; Δουλειές με φούντες που λέμε οι παλιότεροι….

ΥΓ Αλήθεια, είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην δηλώνει τι θα κάνει με τον ΕΦΚΑ;  Τόσες ομιλίες, τόσες συνεντεύξεις του προέδρου του και ούτε μια πρωτοβουλία, μια επίσκεψη στον ΕΦΚΑ; Κι όμως είναι . Ας μην αναζητά λοιπόν στο υπερπέραν της αίτια της αδυναμίας ανάκαμψής του. Στη γη βρίσκονται…

 

 

Υδρόγειος

 • ΗΠΑ-Ρωσία: παιχνίδια με τον πυρηνικό όλεθρο.

  Δεν είναι λίγοι στην Ουάσιγκτον που επαναφέρουν το δόγμα του πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας , πιθανότατα και κατά της Κίνας με την πάροδο του χρόνου,ενώ εντείνονται και οι προκλήσεις .

 • Εικόνα Κολοσσαίου..

  Ανατριχίλα προκαλεί η υποστήριξη κορυφαίων παραγόντων της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας στον ποδοσφαιριστή Μπενζεμά που καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ   για υπόθεση εκβιασμού  του συμπαίκτη του  Βαλμπουενά , παίζει τώρα...

 • Η κομμουνίστρια Δήμαρχος του Γκράτς

  Η 60χρονη Έλκε Καρ εξελέγη (από το δημοτικό συμβούλιο) δήμαρχος της πόλης του Γκράτς της δεύτερης πόλης της Αυστρίας.  Είναι η πρώτη κομμουνίστρια δήμαρχος αυστριακής πόλης.  Η επιτυχία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας στην κατά τα άλλα ...

 • Μικρές ελπίδες για τέλος τoυ πολιτικού αδιέξοδου στην Βουλγαρία

  Η  Βουλγαρία αναζητά τρόπο να ξεφύγει από την κακή μοίρα της διαφθοράς αλλά δεν τα καταφέρνει , δεν είναι άλλωστε μια εύκολη υπόθεση. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (τρίτη φορά από τον Απρίλιο) ήταν και πάλι διαφορετικό, το νεοσύστατο κόμμα...