Του Στράτου Βαλτινού

Πολλά ερωτηματικά προκλήθηκαν από την ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΠ ότι τοποθετείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε θέση Ειδικού Συμβούλου  , επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας .  Πέραν του ότι η θέση θυμίζει αστυνομικό  και όχι πολιτικό ή επιστημονικό πρόγραμμα, ως υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης προκάλεσε πολλές φορές την κοινή γνώμη και την κοινή λογική με τις αποφάσεις του και τις πολιτικές του που βασίστηκαν στο –αποδεδειγμένα- προκλητικό δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Οι δεξιές  αποχρώσεις του δόγματος αυτού, αλλά κυρίως η αδιαφορία για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα, το κυνηγητό πολιτών, η ανοχή στην αστυνομική βία,  τον κατέταξαν δικαίως στον κατάλογο των πιο προκλητικών και αποτυχημένων υπουργών. .
Όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν είναι βραχίονας του δόγματος «Νόμου και Τάξη» για να προσλαμβάνει έναν πολιτικό που δεν έχει την παραμικρή θετική έξωθεν μαρτυρία. Ούτε είναι  μια απλή θέση εργασίας. Αν ήθελε εργασία ας φρόντιζε η κυβέρνηση και η ΝΔ γι αυτό και όχι ένα think tank που ειδικεύεται κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και ευρωπαικής πολιτικής.


Αν είναι μια στροφή του ΕΛΙΑΜΕΠ προς το δόγμα που υπηρέτησε ο Χρυσοχοϊδης είναι πρόβλημα για το κύρος και την αξιοπιστία του και μετά για όλους όσοι μελετούν ζητήματα ασφάλειας. Γιατί ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που διακήρυττε ως μέλος της κυβέρνησης που προκάλεσαν οργή και αντιδράσεις , όχι πάντα αντιπολιτευτικού χαρακτήρα. Άρα τα ερωτηματικά αφορούν το ΕΛΙΑΜΕΠ και όχι τον Χρυσοχοϊδη. Και το γεγονός ότι μόλις προ ημερών ο εν λόγω πολιτικός είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Ακροδεξιός Εξτρεμισμός στην Εποχή της Πανδημίας», είναι προσβολή.
Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε και δεν κάνουμε λάθος,  επί των ημερών του Χρυσοχοϊδη κυνηγήθηκαν άγρια , μαθητές, νέοι, διαδηλωτές, σκηνοθέτες και απλοί πολίτες και όχι ο ακροδεξιός εξτρεμνισμός.

Υδρόγειος

  • Θύελλα Μπέρνι Σάντερς για Νετανιάχου: περί αντισημιτισμού ή μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας

    Καταιγιστικός όπως πάντα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ορθώνει το ανάστημα και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει την γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και παράλληλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πολτοποιώντας την προπαγάνδα του Νετανιάχου, που...

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.