Του Στράτου Βαλτινού


Πέρα από την οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα είναι φυγομαχία και απρέπεια, ο πρωθυπουργός να αρνείται να προσέρχεται στη βουλή για να απαντά  στις ερωτήσεις που του θέτουν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως διακρίνεται ιδιαίτερα ως πολιτικός ρίψασπις γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το νόμο για τα ΑΕΙ αλλά η τρίτη, ούτε  οι απουσίες του από τη βουλή είναι η μοναδική απρεπής συμπεριφορά.
Ο πρωθυπουργός , σύμφωνα με έγκυρες πηγές δέχθηκε πρόσκληση από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  να μιλήσει και μάλιστα τιμητικά στο φόρουμ των Πρεσπών που διοργανώνει την 1η Ιουλίου με στόχο να συζητηθεί η ευρωπαική προοπτική της χώρας του, ευελπιστώντας στην στήριξη πολλών χωρών. Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε επικαλούμενος υποχρεώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ θα τον βάλει στο στόχαστρο και ο πρωθυπουργός τους φοβάται. Το να μιλήσει για μια ώρα να ανταλλάξει απόψεις και να αποχωρήσει δεν ακυρώνει καμία άλλη υποχρέωσή του. Και ο Τσίπρας έχει υποχρεώσεις, κομματικές και θεσμικές , αλλά θα πάει γιατί είναι προς όφελος της χώρας.


Ο κ. Μητσοτάκης έχει αρνηθεί πολλές φορές να απαντήσει σε ερωτήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη. Κρατά σε καραντίνα τη βουλή μήνες τώρα . Δεν συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει αρνηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για μείζονα θέματα όπως όταν το Ουρουτς Ρέις ήταν ορατό από το Καστελλόριζο. Μετά από κάθε σύνοδο κορυφής δεν ενημερώνει τη βουλή για το έκανε , ενώ σε μεγάλα νομοσχέδια στη βουλή, δεν πήγε να ψηφίσει. Το ίδιο έκανε και με τις Προανακριτικές Επιτροπές της βουλής για τον Παπαγγελόπουλο και τον Παππά.
Όλα αυτά είναι γεγονότα όχι απόψεις ή θεωρίες. Ο κ. Μητσοτάκης νοιώθει αλλεργία στην κριτική, δεν θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή, αποφεύγει να συμπεριφέρεται ως υπεύθυνος πρωθυπουργός επιλέγοντας συχνά  τον ρόλο του κομματάρχη . Δεν τον τιμούν όλα αυτά. Δεν υποβαθμίζεται μόνο ο κοινοβουλευτικός, αλλά και η ποιότητα της δημοκρατίας. Ας σημειωθεί ότι η ΝΔ με μια συνολική τακτική, ξηλώνει κυριολεκτικά τις Ανεξάρτητες Αρχές μετατρέποντάς τες σε ελεγχόμενα κομματικά όργανα, υπονομεύει το κύρος άλλων και λογαριασμό δεν δίνει.

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...