Του Στράτου Βαλτινού

Ο ελληνικός λαός  βιώνει δύο πραγματικότητες. Μία είναι η πραγματική του ζωή, η διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική μαζί και οι συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού. Η δεύτερη είναι η τηλεοπτική πραγματικότητα.


Στην πρώτη περίπτωση ο λαός στην συντριπτική του πλειονότητα, γιατί υπάρχουν και αυτοί που κερδίζουν από την κρίση, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Επιβάλλεται να προσθέσουμε και τις ψυχολογικές παραμέτρους των προβλημάτων, τα κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, την αναστολή εργασίας , το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και ότι αυτό συνεπάγεται , συν την απειλή για την υγεία. Στην δεύτερη περίπτωση παρατηρείται μια τεράστια προσπάθεια να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως μια επικοινωνιακή υπερπαραγωγή, αμέτοχη, ανεύθυνη και αναίσθητη.

Σκάνδαλο με την τράπεζα Πειραιώς με την κυβέρνηση να οδηγεί τα δημόσια ταμεία σε απώλειες περίπου 3 δις ευρώ. Σκάνδαλο με τα self tests για τα μάτια της SIEMENS, αλλά η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της. Σκάνδαλο με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά κανενός δεν ιδρώνει το αυτί. Ούτε κανείς απολογείται γιατί η συμφωνία έμεινε κρυφή επί έναν χρόνο και αναρτήθηκε υποχρεωτικά λίγο πριν ανέβει στην Διαύγεια.

 Ο κατάλογος είναι τόσο μεγάλος που χρειάζεται ειδική επιτροπή για να τον συντάξει. Ξεχνάμε και το εξευτελιστικό πάρτι συμφερόντων που γίνεται για την προμήθεια τεσσάρων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό με ΜΜΕ , εφημερίδες και ιστοσελίδες να μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τα ….προσόντα τους. Δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς λόγο, με την εξωτερική πολιτική να μην ασκεί διπλωματία και τεχνηέντως να εμφανίζει την ανικανότητα αυτή ως ανάγκη να εξοπλιστεί η χώρα, προφανώς γιατί μια χώρα –αποικία δεν μπορεί να έχει δική της πολιτική και κυρίως όταν όλοι συμφωνούν ότι η ισχυρότερη δύναμη αποτροπής είναι η διπλωματία. Σκανδαλώδεις τροπολογίες για το Ελληνικό για τα μάτια του Λάτση, τον οποίο κανείς δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει ποτέ τι θέλει να κάνει σε 6.000 στρέμματα. Ξέρουμε μόνο για το καζίνο. Κάποιοι λένε ότι θα γίνει Λας Βέγκας. Δηλαδή κάτι σαν «οίκος ανοχής» της Μεσογείου. Άκουσε κανείς οτιδήποτε στα δελτία ειδήσεων; Φυσικά όχι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά.


Η τηλεοπτική Ελλάδα κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Το κλίμα αλλάζει  και θα συνεχίσει να αλλάζει , είτε το θέλουν τα κανάλια , είτε όχι. Είτε αρέσει στους λεγόμενους «νταβατζήδες» της χώρας είτε όχι. Η ζωή είναι πολύ δύσκολη και πολύ απαιτητική για να την εμπιστευτούμε στα τηλεσκουπίδια, εκεί που καθημερινά καταρρέει η δημοσιογραφία και αναδεικνύεται όλος ο εθνικός παρασιτισμός. Το θέμα δεν είναι μόνο τι προβάλλουν τα κανάλια , αλλά και τι αποκρύπτουν. Αλλά στην πραγματικότητα τα κανάλια είναι που ζουν σε εικονικό κόσμο. Νομίζουν πως επειδή κρύβουν ή διαστρεβλώνουν ειδήσεις, ότι έχουν το πάνω χέρι. Το αντίθετο συμβαίνει.

Η αξιοπιστία τους βρίσκεται στο ναδίρ, η επιρροή τους ελάχιστη, το μέλλον τους διαγράφεται ήδη και είναι μια νέα ήττα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενημερώνονται οι πολίτες και άλλοι τόσοι για να εκφράζουν την οργή τους. Και όταν  αρχίζει η φθορά, όπως συμβαίνει τώρα με την κυβέρνηση, δεν είναι τα κανάλια που θα την συγκρατήσουν. Γιατί όπως πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ξεσπά η οργή, όλοι αυτοί θα υποστούν ήττα και όχι μόνο η κυβέρνηση.

Υδρόγειος

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...