Παύλος Πολλάκης (ομιλία στην Βουλή)

Ο Π. Πολάκης παίρνοντας για 2η φορά το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, απαντώντας  στον κ. Βορίδη τόνισε:  
 Κατά τη θητεία του κ. Βορίδη στο Υπ. Υγείας απασχολούνταν συνολικά 52 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ κατά τη θητεία Ξανθού-Πολάκη απασχολούνταν μόλις 18.   Κατά την πιο πρόσφατη θητεία του στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απασχολούνταν συνολικά 36 μετακλητοί υπάλληλοι, ενώ κατά τη θητεία των Αραχοβίτη και Τελιγιορίδου απασχολούνταν 24. 

 

• Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βορίδης απέκρυψε το γεγονός ότι οι 140 μετακλητοί που υπηρετούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα έγιναν 500 με το νομοσχέδιο του Επιτελικού Κράτους. 

• Ο κ. Βορίδης απέκρυψε στα στοιχεία που παρουσίασε τις δυο «κρυφές» δομές απασχόλησης μετακλητών που είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Π. Πολάκη απασχολούνται συνολικά περίπου 350 μετακλητοί. 

• Το κόστος για το σύνολο των μετακλητών σήμερα είναι αυξημένο κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Π. Πολάκης αμφισβητώντας τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι:

• 100.450 ήταν το προσωπικό που απασχολούσε το ΕΣΥ τον Μάιο του 2019. Ένα χρόνο μετά έπεσε στις 95.000, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 98.800 μαζί με το επικουρικό προσωπικό που έχει προσληφθεί. 

• Τα κρεβάτια ΜΕΘ που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν 568, ενώ σε έξι μήνες γίνανε 555. Μέχρι δηλαδή την εμφάνιση της πανδημίας όχι απλά δεν είχαμε αύξηση των κρεβατιών αλλά μείωση, ενώ αυτή τη στιγμή τα λειτουργικά κρεβάτια του ΕΣΥ που προσθέσατε στο σύστημα δεν είναι πάνω από 130 με 140. Το 1200 κρεβάτια ΜΕΘ είναι μαγικός αριθμός κατά τον Π. Πολάκη στον οποίο αθροίζονται τα 230-240 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα και τα 70 των στρατιωτικών νοσοκομείων που υπήρχαν και πριν την πανδημία. Και αυτό αποδεικνύεται γιατί τη χρονική περίοδο που είχαμε 100 νεκρούς τη μέρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ δεν ανέβηκε πάνω από 600 άτομα τη μέρα.

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.